Campaments, Colònies i Rutes

El curs dels esplais culmina en les seves activitats d’estiu, en què es poden treballar més intensament i viure en la pròpia pell, els valors i projectes treballats durant la resta de l’any. Les activitats que es desenvolupen durant l’estiu són:

  • Colònies : tenen una duració d’entre 3 o 4 dies fins a 10 o 15 dies com a màxim. Es caracteritzen per la seva intensitat de convivència, donat que totes i tots els participants i organitzadors conviuen sense interrupció les 24 hores del dia en un entorn usualment rural, en una casa de colònies.
  • Campaments :  activitat realitzada en plena natura ja que les instal·lacions de la casa són substituïdes aquí per les tendes de campanya, tant per dormir com per organitzar el material i fer el menjar. La durada d’uns campaments pot oscil·lar, igual que les colònies, entre els 3 i els 15 dies.

campaments esplai xiroc    Campaments esplai roques albes

  • Rutes : activitat consistent en fer una travessa caminant durant uns quants dies. La durada i distància del recorregut depèn de la capacitat dels participants. És potser l’experiència més intensa de totes quant a convivència i contacte amb el medi natural i renúncia a tot el que és innecessari per viure.
  • Intercanvis internacionals : projectes en els quals els i les joves participants treballen un tema i són protagonistes de tota l’activitat. Els grups de joves dels diferents països tenen l’oportunitat de compartir les seves experiències, apreciar les similituds i les diferències de les diverses cultures i combatre els estereotips negatius generadors de prejudicis.