Els Dissabtes

Horari

La majoria d’activitats dels esplais es realitzen els dissabtes (matí o tarda) durant el temps de lleure dels infants i tenen una durada aproximada d’entre 3 i 4 hores. Aquesta activitat és complementa amb les activitats de vacances que es realitzen al llarg del curs i l’estiu.

Infants i joves

Es distribueixen per grups d’edat per fer esplai, que van des dels 4 o 5 anys fins als 17 o 18 anys aproximadament. Sovint es fan activitats conjuntes en què participen tots o diversos grups d’edat.

Monitors i monitores

Els monitors i monitores dels esplais d’Esplac treballen per la tasca educativa dels seus esplais de forma voluntària. S’organitzen de manera democràtica per al repartiment de tasques de l’esplai: des del disseny de les activitats al lideratge de l’associació.

assamblea esplai garbi    activitat dissabte esplai

Activitats

El paper dels infants i joves és bàsic en la preparació, el desenvolupament i l’avaluació de les activitats, adaptat a cada grup d’edat. En un dissabte d’esplai les activitats que es proposen són molt variades: jocs, tallers, gimcanes, dinàmiques… També es realitzen excursions, trobades, colònies i sortides de cap de setmana al llarg del curs.

Espais

Els esplais tenen un espai de trobada i/o reunió, tant dels monitors i monitores com amb infants i famílies. Tot i així l’espai propi de realització d’activitats és l’espai públic: parcs, carrers, places… del seu entorn més proper.