Esplaiada 2015

L’Esplaiada és la trobada general de tots els esplais d’Esplac! Inclou infants, joves i monitors i monitores. És un espai per escoltar i fer sentir la veu dels infants i joves sobre temes del seu interès, a través d’assemblees, jocs i activitats. Es duu a terme generalment cada tres anys.

La darrera edició de l’Esplaiada la va acollir la població de Llagostera els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2015. No només va ser un èxit pel volum de participació –vam comptar amb més de 2.200 participants entre infants i monitores-, sinó pel centre d’interès de la trobada: la participació infantil. Els esplais van escollir aquest tema per a reivindicar la implicació i la veu d’infants i joves, una idea que apliquen dia a dia en el projecte educatiu de l’esplai.

Entenem els infants i joves com a ciutadans del present amb drets i deures, capaços d’opinar, influir i decidir sobre allò que els afecta. En aquesta trobada, vam voler fer visible la vulneració d’alguns drets que limiten la llibertat i el desenvolupament dels infants i vam donar la veu a infants i joves. És per això que el lema de l’Esplaiada és “Tenim veu, transformem el món!”

Esplaiada 2015

 Podeu realitzar les inscripcions a l’Esplaiada 2015 a través de l’Assac On-line. Abans de començar el procés d’inscripció us recomanem que recolliu prèviament la següent informació:

 • Quins monitors i monitores participareu a l’Esplaiada.
 • Quants infants de l’esplai per grup d’edat vindran
 • Les talles de samarreta de cada participant.
 • Quins participants vindreu en autocar.
 • Si hi ha algun/a participant que arribarà més tard o marxarà abans.

Drets d’imatge: per un gran esdeveniment com l’Esplaiada és imprescindible tenir l’autorització dels tutors/es de les menors d’edat perquè publicarem imatges on hi apareixeran. Podeu descarregar el full d’autorització clicant aquí. Caldrà que els retorneu signats a les reunions de sector de març i abril.

Períodes d’inscripcions

Hi ha dos terminis d’inscripció:

 • Del 5 al 29 de març: El preu inclourà la samarreta de la trobada!
 • Del 30 de març al 12 d’abril:  El preu NO inclourà la samarreta de la trobada.
Quotes

Pel que fa a la quota de participació, hem ajustat al màxim el pressupost per poder reduir-lo respecte a l’anterior Esplaiada, tant per als monitors, monitores i infants, com per a les persones membres de l’organització:

 • Infants i els seus monis – 15€.
 • Joves i els seus monis – 16€.
 • Membres de l’organització – 6€. (per a més informació, llegiu l’apartat “Organització”).

L’Esplaiada tindrà lloc a diversos espais de la població de Llagostera.  Anirem afegint els diferents espais en què es desenvoluparà la trobada en aquest mapa.

Pel que fa al transport, tots els esplais aniran i tornaran de Llagostera ambautocar, que està inclós dins la quota d’inscripció. L’autocar passarà a buscar cada esplai pel seu municipi/barri o per una població veïna.

Pel que fa als àpats, diferenciem entre joves i els seus monis, infants i els seus monis i membres de l’organització:

 • Els joves i els seus monis, tenen inclosos tots els àpats a partir del berenar de dissabte (hauran de portar de casa el sopar de divendres i l’esmorzar i dinar de dissabte).
 • Els infants i els seus monis, tenen inclosos el berenar de dissabte i l’esmorzar i dinar de diumenge (hauran de portar l’esmorzar, el dinar i el sopar de dissabte).
 • Els membres de l’organització tenen inclosos tots els àpats.
Aquests seran els àpats del cap de setmana:
Sopar organització dissabte:
Entrepà de Formatge o pernil salat + peça de fruita

Dinar Organització dissabte:

Concepte Aliment Qui ho gestiona Concepte Aliment
1º plat Amanida verda Boisa Amanida verda
2n. plat Lasanya de carn Boisa Lasanya de verdures
3r- plat Iogurt Boisa Iogurt
Beguda Aigua Esplac Beguda Aigua
Plats i coberts si Esplac Plats i coberts si

Berenar: Tothom

Coca xocolata i fruita. Hi ha coca especial per al·lèrgies.
Sopar Dissabte: Organització i Joves
1r. plat Amanida d’arròs Boisa 1r. plat Amanida d’Arròs Boisa
2n. plat Carn Arrebossada Boisa 2n. plat Hamburguesa vegetal Boisa
Beguda Poma Boisa Beguda Sucs taronja, préssec i pinya Boisa
Plats i coberts Gots Esplac Plats i coberts Gots Esplac
Esmorzar Diumenge: Tothom:
Llet + cacao, sucs, coca tradicional i fruita. Hi ha coca especial per al·lèrgies.
Dinar Diumenge: Tothom més convidats
Concepte Aliment Qui ho gestiona Concepte Aliment Qui ho gestiona
1r. plat Macarrons Bolonyesa Boisa Macarrons Especials Boisa
2n. plat Pollastre al Forn Boisa Tofu Boisa
3r- plat Poma Boisa Poma Boisa
Beguda Aigua Esplac Beguda Aigua Esplac
Plats i coberts Si Esplac Plats i coberts Si Esplac

Les persones que vulguin ser membres de l’organització s’alliberaran dels seus grups d’edat durant la trobada i ajudaran al funcionament general de la trobada. Ens organitzarem en 4 grups de treball:

 • Grups d’edat: acompanyament i suport als grups durant les activitats i al llarg de tota l’Esplaiada.
 • Logística: suport en les inscripcions, preparació d’espais, rebuda de grups al concert, distribució de material de les activitats
 • Punt d’informació: rebuda de socis/es i visitants, contactes i emergències, entrega del material i documentació a monis.
 • Comunicació: realització de fotografies i vídeos durant els actes, suport en la gestió de xarxes socials, contacte amb premsa.
Podeu apuntar-vos a l’organització de l’esdeveniment en el següent formulari i rebreu més informació sobre les tasques que haureu de realitzar.

Aquí teniu la cançó de l’Esplaiada, “Tenim veu”, composada i interpretada pel grup Xiula, que la cantarà en directe diumenge 26 a la plaça Catalunya de Llagostera, després de l’acte central de reivindicació. Podeu llegir i descarregar la lletra i els acords de la cançó, per a què pogueu cantar-la i tocar-la a l’esplai!

Què no podem o no ens deixen fer? I, sobretot, què volem fer? Infants i joves dels esplais també #tenimveu i diem què és allò que no podem fer i allò que volem fer! Aquest any, a l’#Esplaiada15 serà un dels moment ideals per cridar-ho ben fort i reivindicar que tenim drets i que la nostra opinió compta! En aquest vídeo recollim algunes opinions i reivindicacions, però esperem que en surtin moltes més a Llagostera!

Aquí podeu llegir el Dossier de Premsa de l’Esplaiada. Per a més informació per a periodistes o mitjans, podeu posar-vos en contacte amb Esplac enviant un correu electrònic de comunicacio@esplac.cat.