Esplaiada

L’Esplaiada és la trobada general de tots els esplais d’Esplac! Inclou infants, joves i monitors i monitores. És un espai per escoltar i fer sentir la veu dels infants i joves sobre temes del seu interès, a través d’assemblees, jocs i activitats. Es duu a terme generalment cada tres anys.

L’edició d’enguany tindrà lloc a Martorell els dies 11, 12 i 13 de maig. En aquesta trobada, volem reivindicar una societat més inclusiva i uns esplais que siguin representatius de la diversitat que ens envolta. És per això que el lema de l’Esplaiada 2018 és “Obrim els ulls, obrim les portes!”

PER PARTICIPAR ALS TALLERS, CAL QUE ELS JOVES S’INSCRIGUIN PRÈVIAMENT !

Teniu temps des d’avui i fins el dia 7 de maig. Teniu dos caps de setmana per parlar-ne!

Instruccions:
1. Descarregueu-vos l’excel de la pàgina web de l’Esplaiada.
2. Llegiu la descripció de cada taller.
3. Prioritzeu 6 tallers per persona.
4. Es faran 3 de les 6 opcions prioritzades.
5. S’intentarà respectar les 3 primeres opcions.
6. Eviteu apuntar més de 3 joves al mateix taller amb la mateixa prioritat (és a dir, fins a 3 joves al Reach out amb prioritat 1, fins a 3 joves al Reach out amb prioritat 2, etc.). Promoveu que visquin experiències diferents perquè després s’ho puguin compartir.
7. Els tallers s’adjudicaran per ordre d’arribada.
8. Us informarem de quin taller participa cada infant a l’arribada i a l’allotjament a l’Esplaiada.

ENVIEU EL FORMULARI OMPLERT A organitzacio@esplac.cat

Per poder assistir a l’Esplaiada cal que tots els infants tinguin signades, per les seves tutores o tutors legals, les autoritzacions següents:

 1. Fitxa de dades
 2. Autorització de l’activitat
 3. Autorització de drets d’imatge.

En AQUEST DOCUMENT us les podeu descarregar totes. Heu d’entregar les autoritzacions de tots els infants a les coordinadores de sector durant les reunions de sector del mes d’abril.

LES INSCRIPCIONS A LA TROBADA ESTAN TANCADES !

El pagament s’ha de fer dins del mateix període en què heu fet la inscripció. Si realitzeu el pagament passat el primer període d’inscripció haureu de pagar el preu del segon termini (2 € més per participant).

ATENCIÓ!

 • En cas que tot l’esplai vulgui els àpats inclosos (dinar, berenar i sopar de dissabte, i esmorzar i dinar de diumenge) pel preu d’11’25 €, heu de marcar “” a la casella pertinent de l’excel.
 • En cas que tot l’esplai no vulgui els àpats inclosos (només s’inclouria el dinar de diumenge) pel preu de 8’5 €, heu de marcar “no a la casella pertinent de l’excel.

A l’excel hi ha dues pestanyes. La segona és perquè hi apunteu les observacions alimentàries dels participants i les monitores.

En el moment de fer la inscripció, heu de tenir preses algunes decisions i demanada certa informació a les famílies: si demaneu àpats o no per a l’esplai, les observacions alimentàries de tots els participants, aclarir quantes persones s’han de desplaçar cada dia del cap de setmana, les talles de les samarretes, quants infants inscriurem a cada grup d’edat, les monitores dels grups o si podem inscriure alguna monitora o monitor a l’equip d’organització. A l’excel hi ha dues pestanyes. La segona és perquè hi apunteu les observacions alimentàries dels participants i les monitores.

Número de compte Caixa d’Arquitectes:
ES68 3183 0800 8300 0145 9540

Política de retorn: si doneu de baixa algun participant abans del 16 d’abril se us retornarà el 50% de la quota d’inscripció. Passada aquesta data no es retornarà cap import d’inscripció.

Aclariment de la quota

La quota de participació a l’Esplaiada és de 15 € per persona (infant, jove o moni). Els esplais ja heu fet una aportació del 25 % de la quota per a cada participant amb la liquidació d’Esplac.

Així doncs, en aquesta primer fase d’inscripció trobareu dos preus, dues opcions a escollir:
– 8’5 € si només voleu tenir inclòs el dinar de diumenge.
– 11’25 €  si voleu tenir tots els àpats inclosos.

En el segon període d’inscripció, del 3 al 16 d’abril, la quota de participació s’incrementa en 2 € per persona.

 • Totes les participants de l’Esplaiada 2018 teniu la samarreta inclosa amb el preu de la quota. La comanda l’heu de fer en el mateix moment que realitzeu les inscripcions. Per fer la inscripció, aneu a l’apartat “Inscripcions” i descarregueu-vos el formulari pertinent.​

 

 • Si voleu samarretes extra per als infants o monis del vostre esplai que no poden venir a l’Esplaiada, podeu demanar-les omplint el formulari de sota (en un dels dos formats, Excel o Office) i enviant-lo a organitzacio@esplac.cat abans del 16 d’abril. Aquestes samarretes tindran un cost d’entre 3,5 i 4,5€ ​i aniran a càrrec de l’esplai (sabrem el cost real quan fem la comanda de totes les samarretes que hagueu demanat tots els esplais). Se us cobraran directament al número de compte de l’esplai durant les setmanes de mitjans d’abril o principis de març. És important que en aquell moment tingueu saldo al compte perquè no generi un sobrecàrrec del banc.

 

 • Aquest any, en diferència als anys anteriors, tots els infants del vostre esplai tindran una samarreta del mateix color i les samarretes de les monitores i monitors seran d’un color diferent.

Les persones que vulguin ser membres de l’organització s’alliberaran dels seus grups d’edat durant la trobada i ajudaran al funcionament general. Ens organitzarem en quatre grups de treball:

 • Coordinació de persones: informació i acompanyament dels esplais, coordinació dels equips, etc.
 • Logístiques: preparació d’infraestructures, àpats, material o espais.
 • Suport a comissions: suport a les accions que han preparat les comissions i grups de treball d’Esplac.
 • Comunicació: fotografia, xarxes socials, contacte amb els mitjans, etc.
Podeu apuntar-vos a l’organització de l’esdeveniment mitjançant el següent formulari i més endavant rebreu la informació detallada de les tasques que haureu de realitzar.

Més endavant us confirmarem el mitjà de transport que utilitzareu per desplaçar-vos a la trobada, el punt de recollida i l’hora de convocatòria. Procurarem utilitzar al màxim el transport públic, fent les combinacions el més assumibles possible.

JOVES I MONIS QUE VENEN DIVENDRES:

Sopar de divendres: el porten els participants.
Esmorzar, dinar, berenar i sopar de dissabte, i esmorzar de diumenge: es pot demanar en la inscripció o bé portar-lo de casa.
Dinar de diumenge: el posa Esplac per a tothom.
Si demaneu àpats, la quota de la trobada serà d’1,25 € més. És a dir, amb àpats: 11’25 € i sense àpats: 8’5 €.

JOVES, INFANTS I MONIS QUE VENEN DISSABTE:

Sopar de divendres, esmozar i dinar: el porten els participants.
Berenar i sopar de dissabte, i esmorzar de diumenge: es pot demanar en la inscripció o bé portar-lo de casa.
Dinar de diumenge: el posa Esplac per a tothom.
Si demaneu àpats, la quota de la trobada serà d’1,25 € més. És a dir, amb àpats: 11’25 € i sense àpats: 8’5 €.

Atenció! No oblideu marcar les observacions alimentàries de totes i tots els participants del vostre esplai a la segona pestanya del document d’inscripció que ja us heu descarregat!

Altres edicions de l'Esplaiada