El curs s’acaba i comença l’hora de preparar els campaments, colònies i rutes de l’estiu! És per això que fem un recull de tots aquells recursos que us poden ser útils en l’organització de les activitats d’estiu.

A continuació trobareu el llistat dels recursos útils per tal de preparar campaments, colònies i rutes. Estan dividits per preparació, documentació, activitats internacionals, guies de rutes i altres recursos útils. Recordeu podeu demanar una visita de la vostra Coordinadora de Projectes de Sector (CPS) i Equip General de Sector (EGS), tant prèvia com durant les activitats.

PREPARACIÓ

 • Com escollir la casa de colònies o el terreny d’acampada?

De cases de colònies n’hi ha moltes, amb moltes característiques diferents tant pel què fa a l’equipament com pel què fa a l’entorn. Com trobem la casa que més s’adequa a la nostra activitat?

Com escollir la casa de colònies?

 

L’elecció del terreny d’acampada és una tasca molt important en la preparació de qualsevol campament. És part de la qualitat i l’èxit de l’activitat. Com escollim el millor terreny per al nostre campament?

Com escollir el terreny d’acampada?

 

 • Guia de preparació de campaments, colònies i rutes
  Per saber què hem de tenir en compte a cada moment de la preparació de manera cronològica, amb recursos i aspectes necessaris que ens ajudin a planificar la nostra activitat de vacances.

  • Guia de preparació de campaments (properament tindreu disponible el recurs en aquesta mateixa notícia)
  • Guia de preparació de colònies (properament tindreu disponible el recurs en aquesta mateixa notícia)
  • Guia de preparació de rutes:
Guia de rutes

 

DOCUMENTACIÓ
Resum de tota la documentació que hem de tenir a punt abans de marxar.

 • Documentació que tot esplai ha de tenir: un resum de tota la documentació que hem de tenir a punt abans de marxar.
Documentació que tot esplai ha de tenir
 • CCReant: Plantilla per a l’elaboració de projectes d’activitats de vacances. Seguint-lo i omplint-lo, tindrem un projecte complet amb tots els requeriments pedagògics i legals.
CCReant 2021 (word)
CCReant 2021 (pdf)

 

 • Models d’autoritzacions: Full model per a preparar les autoritzacions i les fitxes de dades per les activitats de l’esplai.
Model autoritzacions
 • Anem preparats: Web oficial de la Generalitat que recull tot el que cal saber i tenir en compte sobre normatives, prevenció, salut i seguretat, protecció del medi ambient i també telèfons i adreces d’interès, per tal que la vostra activitat vagi sobre rodes.
Anem preparats

 

PER ACTIVITATS INTERNACIONALS

 • Guia de l’internacionalisme: Vols saber a què ens referim quan parlem d’”internacionalisme”? Vols saber quin tipus d’activitats internacionals es poden fer amb l’esplai i com a moni?
Guia de l’internacionalisme

 

GUIES DE RUTES

 • Les rutes inclusives: Una guia per fer rutes inclusives creada pel Grup de Treball d’Inclusió i Diversitat d’Esplac.
Rutes inclusives

 

 • Recull de rutes d’Esplais Catalans: Creat dins del projecte internacional Amplify Youth Voices per promoure l’entorn que ens envolta, reduir emissions alhora de fer servir transports molt contaminants i, al mateix temps, que siguin rutes més econòmiques.

ALTRES RECURSOS ÚTILS

Us deixem aquí una infografia resum de tots els recursos esmentats.