Sector Geogràfic Penedès, Garraf i Anoia

penedes_garraf_anoia

Tot va començar cap a l’any 1992 quan els centres federats a Esplac de les poblacions del Penedès (Alt Penedès i Baix Penedès) van veure la necessitat de crear el seu Sector Geogràfic. D’una banda volien donar forma a la relació que ja tenien entre ells, de l’altra, donada la llunyania amb la seu central d’Esplac, a Barcelona, van creure oportú organitzar-se per facilitar les relacions dels centres en el si de l’associació.

Més endavant alguns esplais de la comarca del Garraf van afegir-s’hi, d’aquí que el que en un principi era el Sector Penedès es convertís en el sector Penedès-Garraf. Anys més tard va afegir-s’hi un esplai de la comarca de l’Anoia i el nom del sector va anar adquirint amb el pas del temps un nou nom: Penedès-Garraf (i Anoia). Fins que a l’AGO d’Esplac 2016 es va oficilitzar amb la tercera part passant a ser l’actual Sector Penedès Garraf i Anoia (PGA). Nom que representa la totalitat actual dels esplais i amb el que tots es senten identificats.

Alguns dels esplais que van estar presents al naixement del sector ja han desaparegut però en canvi molts d’altres han anat afegint-se a la dinàmica de funcionament.

L'Equip General del Sector Penedès, Garraf i Anoia 2017-18

Sergi Buendia, Júlia Balagué, Adrià Nicolàs, Júlia Arnal, Ariadna Virgili, Maria Ràfols i Dani Regener

Dani Regener

dregener@esplac.cat

Aquest és ja el meu tercer any com a membre de l’EGS, i el quart com a monitor del esplai Moviment Infantil de Viafranca. Segueixo amb les piles ben carregades per fer moltíssimes coses, i crec que amb l’experiència ho aprofito cada vegada més i també puc donar el millor de mi mateix per seguir transformant el món. També sóc estudiant d’enginyeria en vehicles aeroespacials, guitarrista des de fa molts anys i curiós de la tecnologia i els seus avenços.

Adrià Nicolàs Aragó

anicolas@esplac.cat

Sóc monitor de l’esplai MIV (Moviment Infantil de Vilafranca) per cinquè any consecutiu, després d’haver crescut passant per tots i cadascun dels grups d’infants i joves de l’esplai. Aquest serà el meu quart (i últim) any com a EGS del Sector Penedès, Garraf i Anoia! La meva vida acadèmica se centra en el món de la ciència (Bioquímica i Biotecnologia Molecular), tot molt en la línia educativa, com podeu comprovar (guinyo, guinyo). Malgrat el meu vessant més científic, sóc un gran amant del món de l’esplai i sobretot de la seva perspectiva educativa, que sempre intenta donar una visió pedagògica a tot el que fem als esplais i també al sector. No només eduquem els nostres infants i joves, sinó que eduquem totes i cadascuna de les participants de les nostres entitats i les que ens envolten!

Ariadna Virgili

avirgili@esplac.cat

Sóc monitora de l’esplai Drac Màgic (de Vilanova i la Geltrú) i tinc 22 anys. Aquest és el sisè any que comparteixo amb aquesta família. No vaig ser nena a l’esplai, sinó que hi vaig entrar directament de moni, i és per això que he volgut passar per quasi tots els grups de l’esplai (tot i que els grans i els joves són el meu punt dèbil). Aquest any serà el meu segon com a EGS, ja que la implicació en el sector se’m quedava petita anant només a les reunions un cop al mes (i el curs de dires, siguem sincers, va ajudar). Sóc graduada en Criminologia i sense feina “de lo meu”, evidentment, i per això l’any vinent em proposo començar Dret. Tot i tenir altres prioritats professionals, soc una addicta a l’esplai, i el meu compromís amb el món de l’educació en el lleure és un vici permanent en el meu dia a dia.

Maria Ràfols

mrafols@esplac.cat

Sóc monitora de l’esplai Drac Màgic des de l’any 2012. Pràcticament tota una vida a l’esplai i ja des de fa tres anys part de l’Equip General de Sector del Sector Penedès, Garraf (i per fi) i Anoia. Gaudeixo amb l’esplai, amb les persones i amb la meva feina d’infermera.

Júlia Balagué

jbalague@esplac.cat

Sóc la Júlia, monitora de l’esplai Drac Màgic de Vilanova i la Geltrú. Ja fa quatre anys que vaig iniciar-me en el món de l’esplai i de moment no he parat de créixer, aprendre i ampliar horitzons dins aquest projecte que cada cop m’atrau més i que aquest any m’ha portat a presentar-me com a EGS del Sector Penedes, Garraf i Anoia.  Pel que fa a l’àmbit personal, he dedicat tant la meva vida professional i formativa com el meu temps lliure a l’educació, i això s’ha convertit amb els anys en la meva raó de ser. Les meves debilitats com a monitora són el grup d’infants més petits de l’esplai, els Cigronets, i el meu estimat Sector PGA, del qual en sóc la hooligan numero 1!!! Emprenc aquest repte amb moltes ganes de descobrir gent bonica que m’acompanyi en aquesta nova experiència i de la qual poder aprendre moltíssimes coses! Visca el Sector i visca l’associacionisme!

Júlia Arnal

jarnal@esplac.cat

Sóc monitora de l’esplai els Grumets de Vilanova i la Geltrú des de fa 4 anys, aquest és el meu cinquè. Aquest any em presento per primera vegada a l’Equip General del Sector Penedès, Garraf i Anoia. El meu món dins l’esplai va començar fa una pila d’anys com a nena a un esplai de la ciutat i va durar fins a l’adolescència. En aquell moment vaig fer uns quants anys de pausa dins del lleure, fins que em van proposar ser monitora d’aquest petit i genial esplai que és Els Grumets. He estat moni del grup de xics i petits. Vinc amb les piles molt carregades, amb moltes ganes de treballar i d’assumir nous reptes dins el món del sector i d’Esplac. Tinc moltes ganes de poder començar a treballar per poder fer encara més gros aquest sector i poder aportar el meu granet de sorra en tot allò que convingui.

Sergi Buendia

sbuendia@esplac.cat

Sóc el Sergi Buendia (conegut popularment com a Buendi). Aquest curs ja fa 4 anys que sóc monitor de l’esplai MIV de Vilafranca del Penedès, tot i que n’arrossego molts més a l’esquena si hi sumem l’etapa d’infant i jove. En aquests quatre anys he après moltíssim de l’esplai i de l’educació en el lleure en general i m’hi he tornat tan addicte que inclús tota la meva formació gira al voltant de l’educació. Els últims dos cursos vaig anar interessant-me pel sector i per Esplac. Què és? Què fa apart de posar punts llarguíssims a les assemblees? Com funciona? I mentre anava participant anava aprenent les respostes a aquestes preguntes, me n’apareixien més i m’anava enganxant i motivant cada cop més. Em vaig presentar a l’EGS molt motivat, amb molta energia i amb moltes ganes d’aportar als esplais des d’un altre punt de vista; però també amb moltíssimes ganes d’aprendre, d’empapar-me dels esplais i d’Esplac i de transformar-me encara més. I amb aquests mesos tota aquesta il·lusió encara està present, fins i tot més forta! Pues ese soy yo! I recordeu… …EL PGA SERÀ EL FUTUR REI DEL SECTORS!

Les fotografies del Sector Penedès-Garraf

[flickr_photostream user_id="145578865@N05"]

Llista dels esplais del sector Penedès - Garraf

C.E.Drac Màgic

Parc de la Quadra d'Enveja s/n
08800,VILANOVA I LA GELTRU
GARRAF,BARCELONA
Tel.: 608363882
esplai@dracmagic.org
Web: www.dracmagic.org

El Gotim

Avinguda Catalunya 43 4t pis (Centre Recreatiu)
08736,FONT-RUBI
ALT PENEDÈS,BARCELONA
Tel.: 671664098
elgotim@gmail.com
Web: elgotim.blogspot.com

Els Grumets

Plaça de la Rajanta 6-7
08800,VILANOVA I LA GELTRU
GARRAF,BARCELONA
Tel.: 648658484
c.e.elsgrumets@gmail.com
Web:

GER

El Pi, 25
08810,SANT PERE DE RIBES
GARRAF,BARCELONA
Tel.: 938961200
esplaiger@gmail.com
Web: www.esplaiger.blogspot.com/

Globus Roig

PLAÇA ALCALDE ROMEU s/n (porta vermella)
43820,CALAFELL
BAIX PENEDÈS,TARRAGONA
Tel.: 695467796
globusroig@hotmail.com
Web:

Grup Esplai Montbui

C/ Plaçeta nº 6, baixos
08710,SANTA MARGARIDA DE MONTBUI
ANOIA,BARCELONA
Tel.: 627611659
gemesplai@gmail.com
Web: grupesplaimontbui.wordpress.com/

Moviment Infantil de Vilafranca (MIV)

C/ MONTBLANC, 20
08720,VILAFRANCA DEL PENEDES
ALT PENEDÈS,BARCELONA
Tel.: 938901363
esplaimiv@gmail.com
Web: www.miv.cat

Zig-Zag

Carrer de la Pau 12-14
43700,VENDRELL, EL
BAIX PENEDÈS,TARRAGONA
Tel.: 689029063
ezigzag@hotmail.com
Web: esplaizigzagdelvendrell.wordpress.com/