Suport als Esplais

Esplais Catalans, al servei dels esplais

Enfortir els esplais és la nostra raó de ser, per això Esplais Catalans oferim suport als esplais, sempre amb l’objectiu final de dotar-los d’eines per la seva emancipació. La finalitat d’Esplais Catalans és garantir una atenció personalitzada als esplais d’acord a la seva realitat. És per això que les accions d’atenció, suport i seguiment als esplais es fan d’una manera propera, a través de l’estructura territorial, per tal de poder-les prioritzar i adaptar-les al màxim a les necessitats dels esplais. L’EsplacNet és l’aplicació de suport a aquestes actuacions ja que permet tenir actualitzada tota la informació dels esplais, des de les dades més bàsiques a la gestió de projectes o l’intercanvi de recursos entre esplais.

esplaiada suport esplai    esplaiada activitat suport

D’aquesta manera, podem concretar el suport en:

Assessorament en el treball sobre drets dels infants, aprenentatge intercultural, cooperació internacional, participació infantil, educació ambiental, treball amb adolescents, treball amb famílies, dinàmiques de treball dels equips, activitats de vacances, elaboració de projectes educatius i idearis, finançament ètic, entre d’altres.

Pla de Formació

A través de l’Escola Lliure El Sol, oferim formació contínua als monitors i monitores dels nostres esplais així com a tots els equips de treball de l’associació. Hi ha diversos programes dins del pla de formació segons els destinataris: enllaços programa per programa al web de l’escola

  • Marta Mata, per a monitors, monitores i responsables dels esplais. Reconeguts per a la Generalitat de Catalunya amb la titulació de Monitor/a i Director/a.

  • Teresa Claramunt, per a persones dirigents d’Esplais Catalans.

  • Anselm Clavé, per a persones formadores de l’Escola Lliure El Sol.

  • Joan Salas, per a persones treballadores d’Esplais Catalans.

Banc de recursos
Amb l’objectiu de crear sinèrgies entre els esplais, disposem d’aquesta eina que ens permet compartir i acostar als esplais recursos de tot tipus: des de fitxes d’activitat o textos de caire pedagògic fins a material d’acampada.

Difusió i comunicació
Oferim eines de difusió com a ara cartells, postals o tríptics personalitzats, assessorament en plans de comunicació i ús de tecnologies d’accés al coneixement, així com altres eines destinades a la millora de la  comunicació.

Gestió
Donem assessorament i suport en la gestió de tràmits legals, fiscals i comptables i facilitem la gestió econòmica i organitzativa dels esplais.

Subvencions
Conveniem amb les institucions públiques subvencions de caràcter anual, d’estiu i extraordinàries per alsesplais. També oferim suport en la tramitació de subvencions de la Unió Europea i de la Generalitat de Catalunya.

Assegurança
Oferim l’assegurança obligatòria per activitats de lleure. Per fer-ho, només cal indicar el número de persones que es volen assegurar.

Moviment Laic i Progressista (MLP)
El MLP és l’aliança que compartim amb d’altres entitats per a la promoció del lliurepensament des de la ciutadania activa. Les entitats de l’MLP ofereixen als esplais diferents avantatges i descomptes.

  • L’Escola lliure El Sol: és l’òrgan de formació d’Esplac. Respon a les necessitats formatives dels esplais i l’associació amb cursos adaptats a la nostra realitat.
  • Encís SCCL: els esplais són socis consumidors de la Cooperativa Encís i poden beneficiar-se de serveis de l’Agència a preus reduïts com: cases de colònies, autocars, grups d’animació, maletes pedagògiques, gestoria i assessorament laboral.
  • La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia: disposem de la Biblioteca de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, especialitzada en temes de joventut, educació i participació. La Fundació també realitza estudis i publicacions i  és la nostra eina de creixement patrimonial.
  • La Fundació Terra: ofereix productes que faciliten el canvi d’hàbits i ens ajuden a reduir la nostra petjada ecològica. També ens ofereix assessorament i impulsa campanyes d’educació ambiental.