Un Esplai és…

Una associació educativa

A l’esplai eduquem infants i joves jugant, fent excursions i activitats, d’acord amb un projecte educatiu i un ideari que ens serveixen de full de ruta en el que fem. Eduquem en la llibertat, el pluralisme i la tolerància posant la laïcitat en l’eix de la nostra proposta pedagògica. Fem una educació integral per desenvolupar els coneixements, les habilitats i actituds necessàries per a una societat de drets i llibertats.

Una escola de ciutadania

A participar se n’aprèn participant. Els esplais som l’espai on els infants fan sentir la seva veu i decideixen com a ciutadans actius i compromesos. Recollint la tradició educativa republicana, la voluntat del grup es conforma a partir de la opinió i treball col·lectiu d’infants, joves, famílies i monitores i monitors.

Els esplais són de les persones actives i compromeses que s’autodeterminen, que afirmen el seu camí cap a la felicitat, i que troben en l’esplai una associació democràtica on tothom hi participa activament. Cada esplai té la seva forma de definir-se i decidir com es relaciona amb la societat que l’envolta.

joc acampada esplai    metodologia joc educacio

Una manera d’entendre el món

Passar per l’esplai és una experiència vital que ens fa créixer i defineix la nostra identitat. De l’esplai ens n’emportem uns valors i una manera d’entendre la vida, compromesa amb el progrés humà.

Els esplais impulsem la transformació social a partir de la seva acció en favor del lliurepensament, el respecte, els drets humans i la ciutadania. D’aquest compromís se’n deriva una presa de posició crítica i transformadora de la societat.

Un procés de creixement col·lectiu

L’esplai esdevé un espai on infants i joves aprenem, participem i creixem conjuntament a través del joc i la convivència quotidiana. Les famílies juguen un paper molt important de suport, reconeixement i participació en el dia a dia de l’entitat.

El lideratge dels esplais recau en els monitors i monitores, joves voluntaris que destinen el seu temps lliure a la tasca educativa de l’esplai i a organitzar l’associació. Els monitors i monitores ens formem dia a dia per a millorar  la nostra tasca educativa.


Us recomanem que doneu una ullada a la revista digita Som Espai, on hi trobareu un munt de texts de persones que s’estimen l’esplai i que ens expliquen com els ha marcat les seves vides.