S’obre el període de votació per escollir el tema de les properes Jornades d’Interculturalitat, que se celebraran dissabte 15 de maig de 2021. 

De nou ens tornem a trobar la Federació de Casals de Joves de Catalunya, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, l’Escola Lliure El Sol i Esplais Catalans per reflexionar, compartir experiències i intercanviar eines i recursos, entorn a la interculturalitat, la inclusió i la diversitat. El proper dissabte 15 de maig de 2021, celebrem les II Jornades d’Interculturalitat, per tant, guarda’t la data! T’esperem!

A més, comptem amb la teva opinió per decidir el tema que treballarem, a través de les següents propostes: 

  • La mirada intercultural als projectes de les entitats  

Treballem des de la perspectiva inclusiva per crear punts de trobada on totes ens sentim representades. En aquesta edició revisarem les pràctiques més interioritzades de les entitats per establir línies d’actuació, revisió i millora

  • De quina manera convergeixen els nostres valors com entitats amb la mirada intercultural?

Treball conjunt en com han d’harmonitzar valors, pràctiques i formes de fer de les nostres entitats (perspectiva laica) amb la mirada intercultural. Quins són els reptes que tenim com a entitats per esdevenir espais de trobada on convergeixin valors, oportunitats i diàlegs des d’uns mateix punt de partida?

  • Acció comunitària intercultural. El treball en xarxa i al territori! 

L’acció comunitària esdevé clau per transformar relacions de desigualtat, treballant per tal de construir alternatives de cooperació, des del diàleg, el coneixement i el reconeixement mutu.

La creació de sinergies entre projectes que treballem en la mateixa línia i als mateixos barris, pobles o ciutats és cabdal per caminar plegades des de la mirada intercultural.

  • L’antigitanisme, una realitat present o desconeguda?

Qui és el Poble Gitano? Què és l’antigitanisme? Per comprendre el concepte d’antigitanisme i el seu arrelament històric a la societat, identificar les manifestacions de l’antigitanisme en el present i obtenir eines per abordar-lo.

  • Narratives discriminatòries, com aturar-les?

Què és una narrativa? Què són i com funcionen els marcs mentals? Com opera una narrativa discriminatòria? Com influeix l’imaginari social o els referents culturals en el nostre diàleg? Aprendre a detectar narratives discriminatòries basades en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural és essencial per aportar estratègies per l’elaboració de narratives transformadores.


Per participar en la votació del tema de les II Jornades d’interculturalitat feu clic al següent botó:

 

Foto: Primera edició de les Jornades Interculturals (2020)