Formació per a monitores i directores de lleure

Esplais Catalans planifiquem tota la nostra oferta formativa amb l’Escola Lliure el Sol. Conjuntament, dissenyem els cursos i els diferents programes de formació continuada per a monitores i monitors, dirigents, treballadores i treballadors i formadores i formadors, d’acord amb el nostre ideari. A més, Esplac subvencionem la formació de les monitores i directores dels esplais d’Esplac.

El programa Marta Mata és tota aquella formació que dissenyem específicament per a les monitores i monitors dels esplais d’Esplac. Hi ha tres etapes formatives: Acollida, Creixement i Èxit. A més, també oferim molta formació continuada. Descobreix-la aquí sota!

ACOLLIDA (Curs d’iniciació al monitoratge)

Ets monitora o monitor de primer any a un esplai? Estàs a punt de ser-ho? Amb el vostre sector geogràfic podeu demanar un curs Marta Mata Acollida (o Curs d’iniciació al monitoratge) posant-vos en contacte amb la Coordinadora de Projectes del vostre Sector.

El curs Marta Mata Acollida és un curs d’introducció al món de l’educació en el lleure per a adolescents i joves que formen part d’esplais. Amb aquest curs ens aproximarem a què vol dir educar i quines són les principals tasques dels monitors i monitores de lleure. Consulta aquí els detalls d’aquest curs.

CREIXEMENT (Curs de monitora de lleure) i ÈXIT (Curs de directora de lleure)

Vols treure’t el títol de monitora o de directora de lleure en un curs en una casa de colònies pensat específicament per a monitores d’esplai com tu? 

Cursos residencials i semiresidencials

Cada any oferim diversos cursos de monitora i de directora de lleure en format residencial o semiresidencial, és a dir, passant un temps de convivència en una casa de colònies amb totes les participants del curs.

Consulta aquí l’oferta de cursos Creixement i Èxit per aquest curs.

Si no pots fer cap d’aquest cursos, consulta a la web de l’Escola Lliure el Sol tota la seva oferta formativa.

Cursos al territori

Vols fer un curs de monitores o directores Marta Mata al costat de casa? També  El vostre sector geogràfic voleu organitzar un curs al vostre territori? Consulteu aquí tota la informació sobre aquests cursos i contacteu amb la Coordinadora de Projectes del vostre sector!

Formació Marta Mata

MÉS FORMACIÓ!
Càpsules formatives

També teniu les càpsules formatives, formacions de més curta durada sobre una temàtica concreta que podeu treballar amb el vostre equip de monis o amb monis d’altres equips. Podeu demanar el catàleg de càpsules a la Coordinadora de Projectes del vostre Sector.

Acompanyaments

Teniu una necessitat formativa o una problemàtica que no podeu resoldre només amb una càpsula? Amb l’Escola Lliure el Sol hem desenvolupat un nou format de formació: els acompanyaments! 

El seu objectiu és fer un acompanyament profund i perllongat en el temps que permeti abordar casos que no es poden resoldre només a través de càpsules formatives. D’aquesta manera, anem més enllà d’una simple formació per fer un treball conjunt amb les entitats per diagnosticar necessitats i donar-hi resposta a partir d’un procés de presa de consciència, empoderament i adquisició d’eines. Els acompanyaments tenen una durada de 8 a 16 hores, realitzades en un màxim de 3-4 mesos i en tres fases.

Consulta aquí més detalls sobre els acompanyaments.

Monogràfics

També podeu trobar cursos monogràfics en els que especialitzar-vos en un tema concret que sigui del vostre interès, amb el suport de professorat especialitzat.

Visita la pàgina de l’Escola Lliure El Sol