Jornades de Lleure i Feminismes

Les Jornades de Lleure i Feminismes (anteriorment Jornades de Lleure i Sexisme) són un espai de trobada entre l’associacionisme d’educació en el lleure (o associacionisme educatiu) i el moviment feminista i LGBTIQ. Són un espai que neix de la necessitat d’algunes entitats d’afrontar la qüestió sexista, com a conseqüència d’una anàlisis prèvia: també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes.

La voluntat és trobar un espai comú entre els dos mons, bàsicament per dos motius:  D’una banda, perquè l’associacionisme educatiu (Casals de Joves, Esplais i Agrupaments) integri en la seva tasca de transmissió de valors, la perspectiva de gènere. De l’altra, perquè les entitats feministes i LGBTIQ facin arribar el seu discurs més enllà dels àmbits habituals i puguin transmetre’l a agents que cada dia treballen amb infants i joves. La idea és trobar un espai de col·laboració que ens permeti, a totes i totes estendre discursos, teixir complicitats i intercanviar experiències.

La XIII edició de les Jornades de Lleure i Feminismes tindrà lloc el diumenge 5 de novembre de 2023 a l’Ateneu la Bòbila (Nou Barris, Barcelona). Teniu més informació al final d’aquesta pàgina i al blog de les jornades.

XIII Jornades Lleure i Feminismes

JORNADES DE LLEURE I FEMINISMES 2023
Del què al com: aterrem el feminisme interseccional a l’esplai i cau.

Edicions anteriors de les Jornades  de Lleure i Feminismes

Notícies relacionades