Comissió
Gèneresii Sexualitats Diversesii
Dissidents

Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents (GSDD) és una comissió d’Esplais Catalans que va sorgir de l’anterior Comissió de Gènere, la qual ha estat activa durant sis anys. Durant el curs passat, de la pròpia Comissió de Gènere en va sorgir el Grup de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents i, al veure que l’interès de les monitores i monitors dels esplais d’Esplac es dirigia cap a aquesta línia, aquest any s’ha optat perquè Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents sigui la comissió que abarqui aquest àmbit.

Objectius

  • Fer de l’associació i dels esplais un espai on treballar la perspectiva de gènere.
  • Generar discurs i posicionaments dins l’associació al voltant del gènere i les sexualitats dissidents.
  • Trencar les desigualtats que el sistema heteropatriarcal ens imposa en tots els àmbits de participació, també a l’esplai.

 

Vols formar part de la comissió?

Pot formar-hi part qualsevol persona que no sigui home cis i heterosexual. Contacta amb nosaltres:

generesisexualitats@esplac.cat

A més, un cop a l’any es realitzen les Jornades de Lleure i Feminismes, l’espai de trobada entre l’associacionisme educatiu i el moviment feminista i LGTBI. I com a novetat, el curs 2019/20 també es van organitzar les primeres Jornades Dissidents amb perspectiva trans*. Enguany, el proper 16 de maig de 2021, tindrà lloc la segona edició, aquest cop sobre desig sexual. Visita les pàgines de les jornades per tenir més informació: 

Notícies relacionades