El proper dissabte 17 de novembre més de 1000 infants dels esplais de les comarques del Bages, Berguedà Barcelonès, Baix Llobregat, Penedès, Garraf i Vallès es trobaran a diferents poblacions de Catalunya per commemorar la diada dels Drets dels Infants que es celebra internacionalment l’endemà. 

La commemoració dels Drets dels infants és alhora una festa reivindicativa i divulgativa. Els esplais, com entitats educatives i compromeses amb el seu entorn, treballen durant tot l’any pel compliment d’aquests drets i intenten amb aquest acte que la societat prengui consciència d’uns drets que encara s’obliden a massa llocs.

Els esplais de 4 sectors territorials diferents (Barcelonès Nord, Baix-Llobregat, Bages-Berguedà, Penedès-Garraf i Vallès) ja fa dies que estan preparant la diada, organitzant activitats de treball i sensibilització sobre els drets dels infants. Badalona, Cornellà, Sallent, Vilanova i la Geltrú i Rubí seran les ciutats que acolliran les diferents celebracions, la majoria de les quals estaran obertes a tota la ciutadania. A part d’aquestes cinc grans trobades, molts altres esplais tampoc deixen passar per alt aquesta data i aquest dissabte organitzen activitats especials per treballar els drets dels infants l’esplai o conjuntament amb les altres entitats de lleure de la seva població, com és el cas de molts dels esplais de Terrassa, Barcelona o Tona.

A més a més, Esplais Catalans ha participat un any més en l’organització de la Festa de la Infància de Barcelona que, amb el lema “Passeu i vegeu drets dels infants” convida a tots els infants a participar en una ruta de proves per conèixer els seus drets al Parc de la Ciutadella. Aquesta iniciativa està impulsada per la Xarxa dels Drets dels Infants, composada per entitats de la ciutat que treballen a favor dels drets dels infants, de la qual Esplais Catalans en som membres.

Gincames, tallers, racons, espectacles, manifestacions, berenars i d’altres activitats ompliran els programes de les diferents celebracions. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar els programes al web d’Esplais Catalans www.esplac.cat.

Esplais Catalans és una associació d’esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en drets dels infants. La missió d’Esplac inclou els drets dels infants com un dels seus elements definitoris fonamentals i ho fa vinculant la nostra tasca de transformació social amb l’educació en drets dels infants que fan tant els esplais com Esplac. És per això que volem involucrar tant a monitors/es, com els infants, famílies i ciutadania en general en un procés d’educació, sensibilització i promoció dels drets dels infants.

Articles relacionats: Els esplais celebren els drets dels infants
Per a més informació contacta amb: comunicacio@esplac.cat