Aquest curs estem molt contents de poder-vos explicar que el Sector Osona-Ripollès hem celebrat per primera vegada la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants a Vic.

Quan vàrem fer l’Assemblea de Sector d’enguany, ens vam proposar de celebrar aquesta diada amb l’objectiu de donar-nos a conèixer i ser més al territori. Com que els esplais que conformem Esplac treballem des del voluntariat per a la transformació social, a través de l’educació en valors i en els drets dels infants, vàrem creure que era una data molt assenyalada per explicar què fèiem amb una trobada d’infants.

Així doncs, el passat 23 de novembre ens vàrem reunir a Vic tots els esplais que conformem el Sector per commemorar aquesta diada. Així doncs hi vàrem assistir l’esplai Gall Xafarder de Ripoll, l’esplai Somnis de Sant Joan de les Abadesses, l’esplai Güitxi-Güitxi de Tona, i l’esplai Les 100 Teies de Centelles. Vam poder reunir un total de 140 infants i 30 monitors i monitores.

Al matí vàrem anar al Parc de la Triadú, on vam celebrar tot un seguit d’activitats de coneixença i una segona part de joc lliure. Després del dinar de carmanyola, vam participar d’una gimcana per la Plaça Major i el nucli antic de Vic. Aquesta gimcana ens va servir per fer descoberta de la ciutat, ja que per aconseguir realitzar les diferents proves els infants havien de trobar diferents punts del barri antic a partir d’una fotografia. A més a més, va ser una activitat que ens va permetre conèixer i treballar diferents drets que surten a la convenció.

A més a més, va ser una ocasió per poder estrenar les dessuadores del Sector, i és que som els de pagès, i ja tenim imatge corporativa perquè se’ns reconegui de seguida!

Estem molt contentes d’haver fet aquesta activitat per primera vegada i d’haver-nos-ho passat tan bé! Esperem poder-la celebrar durant molts anys més!