Aquest cap de setmana sortirem al carrer per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Esplais Catalans som un associació laica i progressista en què treballem dia a dia per la sensibilització i la promoció dels drets dels infants. Enfoquem l’educació dels nens i nenes des d’una perspectiva integral que inclou, tant el coneixement dels propis drets i responsabilitats, com les habilitats i actituds necessàries per construir una societat més justa i igualitària. Busquem una transformació social que sorgeixi de la participació de totes i tots. També dels infants, que sens dubte tenen veu i tenen drets!

És per això que, amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants (dimarts 20 de novembre), aquest cap de setmana es realitzen diverses activitats des dels sectors per reivindicar els drets dels infants de tot el món:

 

Sector Penedès, Garraf i Anoia

És farà una Trobada General del Sector d’un dia. Dissabte al matí cada grup d’edat treballarà un dret i a la tarda, a partir de les reflexions que hagin extret al matí, faran una manifestació que acabarà amb la lectura del manifest i, finalment, una mica d’animació per part de les monitores!


Sector Baix Llobregat

Dissabte 12 i diumenge 18 es celebrarà una trobada amb els esplais del sector a Santa Coloma de Cervelló. Cada edat treballarà un dret diferent durant el dissabte al matí. Després de dinar es farà un manifest conjunt amb tot el que s’ha fet durant el matí. Una vegada fet el manifest, hi haurà un espectacle d’animació infantil. Els més grans faran les activitats durant la tarda i al matí de diumenge.


Sector Osona-Ripollès

Dia d’activitats el dissabte 17 a Castellterçol!


Sector Barcelona

Els esplais Espurna, Turons i la Lluna celebraran el 20N el dissabte 24 fent una activitat que es diu “Sembralleure”. L’activitat, que és de matí i tarda, la organitzen com a ECSM, Esplais i Caus de Sants-Monjuïc.


Sector Camp de Taragona

Tant l’esplai Esclop com La Grapadora faran activitats relacionades amb el 20N!


Sector Vallès Occidental

Alguns esplais del sector celebren el 20N amb activitats durant tot el dissabte 17. Pel matí (10 h) al Parc de les Nacions Unides de Terrassa comencen les activitats, seguides d’un dinar allà mateix a les 13:30 h. Després de dinar, a les 16 h, s’iniciarà una cercavila i es finalitzarà la trobada amb un berenar, a les 17 h, al mateix punt d’inici.