Aquest dissabte 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI), els esplais d’Esplac vam sortir com cada any al carrer per reivindicar que els infants també són el present, que tenen veu i tenen drets.

El Sector Ripollès, Osona i Moianès torna a reivindicar els drets dels infants

Pel Sector Ripollès, Osona i Moianès ja és tradició que aquest dia signifiqui trobada d’infants i joves. Així doncs, aquest curs els esplais Güitxi-Güitxi, Sanferm, Casalot de Roda i 100 Teies es van reunir a Vic, al barri de l’esplai Sanferm, on es van poder conèixer.

Durant el matí, els infants i joves es van dividir per grups d’edat i van fer jocs de coneixença. A la tarda, infants, joves i monis de diferents esplais i edats van tornar a barrejar-se per poder treballar diversos drets, entendre’ls, representar-los i reivindicar-los. Després, es va crear una obra de teatre per entendre en quines situacions es vulneren els drets que acabaven de treballar.

Finalment, es va fer una pancarta on el sector va deixar clar que ‘Nosaltres també tenim drets!’. Perquè els infants i joves són el futur i el present! El sector està molt content de com va anar tot el dia i per la possibilitat de poder conèixer i fer cohesió entre elles i ells, sobretot entre els esplais nous!

El Camp de Tarragona aplega 70 persones a Vila-seca

Els esplais l’Esclop de Vila-Seca i La Grapadora de Tarragona també es van reunir a Vila-seca, amb un total de 70 persones entre infants i monis, amb gimcanes i activitats sobre els drets dels infants. Algunes d’aquestes activitats van ser per edats i d’altres conjuntes, acabant amb la creació de pancartes i cartells.

La jornada va ser de tot el dia amb una pausa per dinar conjuntament (cadascú es portava el seu dinar de casa). A més a més, es va aprofitar per presentar en societat a le Llani, una avellana que des de dissabte és la mascota del sector!

 

Martorell i Santa Coloma de Cervelló s’omplen de reivindicació pel DUDI

El Sector Baix Llobregat també va fer activitats amb motiu del 20N. Es van dividir per edats, entre infants i joves, a Martorell i Santa Coloma de Cervelló.

El Greska, el Guspira, l’Agrupa, el Peti ki peti, el Pa amb Tomàquet, el Vol i vol i el Trapella es van trobar el passat dissabte per celebrar la DUDI. Els grups de peques, mitjans i grans es van trobar a Santa Coloma de Cervelló. Durant el matí van fer activitats per treballar els drets dels infants repartits en grups d’edat, i a la tarda es van agrupar per celebrar un acte unitari que va ser tot un èxit! Cada grup d’infants de cada esplai, va escriure en una cartolina reivindicacions sobre els drets dels infants, per exemple, un dels drets que va sortir va ser el dret a l’habitatge.

Els grups de joves es van trobar a Martorell, on també van fer activitats relacionades amb els drets dels infants i joves. Va ser un dia ple de reivindicació i cohesió dels esplais del sector.

 

I, el Baix Besòs es reuneix dissabte al matí a Badalona

Enguany, els esplais Diplodocus, Puigcastellar i Xirusplai es van ajuntar al Parc de Can Solei, a la ciutat de Badalona, per fer activitats conjuntes i reivindicar així els drets dels infants.

Es va fer una xocolatada conjunta per esmorzar i agafar forces per les activitats que es van desenvolupar al llarg del matí. Un cop esmorzats, els infants es van separar per grups d’edat; petits, mitjans i grans per fer les activitats.

Entre altres coses, els infants van poder conèixer, identificar i treballar els seus drets, concretament els que es veuen reforçats a l’esplai. A més, van poder conèixer els infants dels altres esplais i es van adonar de les moltes coses que tenen en comú! 

Va ser un matí molt enriquidor i divertit. De ben segur que el Baix Besòs convertirà aquesta jornada en una tradició!