El passat 27 i 28 d’abril la pluja no va evitar que els joves del Sector Bages Berguedà celebréssim la segona Trobada de Joves a una casa prop de Valls de Torroella. El cap de setmana va estar emmarcat amb un eix d’animació sobre les cultures al món, les classes socials i el cooperativisme.

El context d’aquesta trobada es remunta a l’any passat, en què el Sector vam crear una comissió de Joves integrada pels monitors i monitores d’aquells grups de joves dels esplais, i també oberta a esplais sense joves, però amb ganes de configurar un grup. L’objectiu principal sempre ha estat cohesionar els i les joves amb la finalitat de promoure el relleu als nostres esplais, així com també al propi Sector d’Esplac.

El cap de setmana del 27 i 28 va estar marcat per jocs cooperatius, de roleplay, un karaoque i, aprofitant també les noves tecnologies, vàrem preparar un joc de proves amb final codificat amb un codi QR! Un any més hem pogut demostrar que l’#energiadelesplai acaba fent sortir el sol, fins i tot quan fa mal temps!

Després de l’èxit aconseguit l’any passat amb la celebració de la Primera Trobada de Joves i la participació en uns Campaments Internacionals a Lituània, aquest curs la comissió ha tingut continuïtat i hem estat treballant per a aquesta Segona Trobada de joves, on finalment hi han participat 15 joves i 11 monitors i monitores dels esplais Vic-Remei, GEPS i Tres Pins. La cosa no acabarà aquí, doncs els grans i joves dels esplais també arribaran un dia abans a la Trobada General del Sector (Ogrenitza’t 2013, del 17 al 19 de maig) per gaudir de més temps i seguir treballant en aquesta línia!