El sector petit es va fent gran i enguany hem celebrat la trobada de monitors i monitores comptant amb un esplai més: la Floresta. Més de 30 monis, provinents de tots esplais del sector: el Serrallo, l’Esclop, la Grapadora, els Brivalls i la Floresta.

Així doncs, tots els esplais del sector ens hem retrobat més enllà de les reunions de sector, els carrers o les universitats. Hem compartit espai durant el cap de setmana del 15 i 16 de març a la casa de colònies d’un poblet petit de la Conca de Barberà, Vallclara. I ho hem fet per compartir experiències i reflexions al voltant de la tasca de monitor i monitora.

Però atenció! Hem fet molt més que això! Durant el dissabte al matí hem aprofitat l’espai per formar-nos sobre temes de relleu i bullying, formacions ben valorades i que han obert la porta a encarar ben a fons aquests temes als nostres esplais. La tarda de dissabte i diumenge hem estat treballant plegats pel que serà, esperem, un gran esdeveniment i l’inici d’una nova era: MONIFESTA’T! Prepareu-vos, perquè sembla que la cosa va ben forta! La nit de dissabte també ha tingut el seu espai de debat i reflexió acompanyats del Guillem Massot i la Mireia, on hem gaudit d’un profund debat sobre l’acompanyament de l’infant i les relacions entre monitors i nens en els diferents esplais, una molt bona manera per conèixer altres maneres de fer i poder reflexionar sobre això. Les diferents comissions creades han amenitzat la trobada amb jocs de diferents tipus. Vaja, que no hem parat ni un moment (i tot i que sembli mentida, tot seguint l’horari planificat)!

Així doncs, i en paraules d’una de les monitores del sector: “una trobada molt productiva, reflexiva i participativa. Hi va haver molt de contacte i barreja entre els diversos esplais i podria dir que tothom si va sentir molt a gust”.

Haurem de repetir-ho, doncs, ben aviat (i us assegurem que en tenim unes ganes enormes)! Mentrestant… ens veiem tots a la Monifesta’t! Us hi esperem!