Aquest cap de setmana passat, 29 i 30 de març, els esplais d’Osona-Ripollès ens hem tornat a reunir per celebrar la 2ª Trobada General del Sector, a Sant Joan de les Abadesses. Hi hem participat un total de 58 infants i 17 monitors i monitores dels esplais Güitxi-Güitxi de Tona, el Gall Xafarder de Ripoll, i l’esplai Somnis, que acollia la trobada a Sant Joan.

El municipi de Sant Joan de les Abadesses, juntament amb altres indrets del Ripollès, són el bressol de la majoria de les aventures del compte Arnau, una de les llegendes més populars de Catalunya. Durant la trobada, hem conegut els racons més amagats del poble, mentre descobríem tota la història. D’aquesta manera, i encara que ens plogués una mica, hem sigut protagonistes de jocs i activitats que rememoraven totes aquestes aventures.

Enguany és el segon any consecutiu que des del sector organitzem aquesta Trobada entre esplais. Com que som un sector petit, hem anat preparant l’activitat a través de les reunions que fem cada mes.

A principi de curs vam veure la necessitat de treballar en dues línies. Per un costat, ens vam proposar obrir-nos al territori al qual formem part. D’aquesta manera fem visible i reconeguda la nostra tasca. Sabem que la millor manera d’assolir aquest objectiu és fent les nostres activitats a indrets d’Osona-Ripollès, com ja vam fer pels Drets dels Infants, i com hem fet també aquest cop.

Per altra banda, vèiem molt important seguir treballant la cohesió i la coneixença entre nosaltres. Estem molt satisfetes, perquè ens seguim organitzant i cada cop anem fent més pinya!

Per acabar, ens agradaria felicitar als infants, als joves i als monitors i les monitores que han participat d’aquesta activitat. Ha estat tot un èxit! Volem agrair al poble de Sant Joan de les Abadesses que ens hagi acollit amb els braços oberts, esperem tornar-hi ben aviat!

Ens veiem a la Monifesta’t! No us n’oblideu: a Osona-Ripollès, som els de pagès!