L’arribada de l’estiu sempre ve acompanyada de les activitats més esperades pels infants, joves, monis i famílies dels esplais. Parlem dels campaments, les colònies, les rutes, els intercanvis intenacionales i els camps de treball. Enguany hi participaran 4800 infants i joves i vora 1100 monitors i monitores.

Un any més, les colònies perden força, els campaments doblen en nombre les colònies. Destaquem també el creixement de les rutes any rere any. Sobretot les que són fora de Catalunya, un projecte que pren cada vegada més força entre els grups de joves dels esplais.

Els primers campaments han començat dilluns dia 22 de juny i els últims estan previstos que acabin el 6 de setembre. Podeu trobar totes les activitats que fan els esplais al Cercador de Campaments, Colònies i Rutes.

Si esteu a punt de marxar, recordeu fer un cop d’ull a la llista “Abans de marxar” de la Guia de preparació de campaments, colònies i rutes. A més, és important tenir present i endur-nos l’Anem preparats, una publicació de la Direcció General de Joventut que dóna les informacions i les recomanacions necessàries per garantir un bon nivell qualitatiu en totes les activitats d’educació en el lleure i per vetllar tant per la seguretat i la integritat física dels participants com pel respecte al medi natural. Tam,bé és important que reviseu la pàgina de Prevenció i Autoprotecció en les activitats del lleure de la Generalitat.

I durant tota l’estada, tingueu ben a mà el telèfon d’emergències d’Esplac per trucar-nos si necessiteu quelcom o teniu alguna incidència: 667 263 132

Si teniu pensat treballar aspectes mediambientals, d’energies renovables o fer algun taller sobre l’energia del sol, teniu a la vostra disposició carregadors solars d’aparells petits i forns solars per fer receptes senzilles. Podeu demanar-ho en préstec al Banc de recursos de l’Assac online.

Podeu compartir amb tots els esplais fotografies i informacions de les vostres activitats afegint el hastag #esplaisfemlestiu. Des del facebook i twitter d’Esplais Catalans les anirem compartint!

Us desitgem un bon estiu!