El passat 1 i 2 de febrer el grup d’Esplac del projecte “Amplify the voices of young people” format per 9 joves es va reunir a Vallvidrera durant dos dies per començar a concretar la segona fase del projecte internacional amb entitats d’Europa i del Canadà.

Per refrescar-vos la memòria, el grup d’Esplac del projecte “Amplify the voices of young people” va decidir investigar i incidir al voltant de la següent pregunta: com de conscients són les joves entre 18 i 30 anys associades de Barcelona i de l’àrea metropolitan del seu impacte ecològic quan viatgen o fan activitats? Es va realitzar una enquesta que va obtenir 202 respostes juntament amb vàries entrevistes, una d’elles a la Comissió Reduint Petjada d’Esplac.

Després de fer l’anàlisi dels resultats, el grup va marxar al Canadà a presentar el projecte i a conèixer i discutir els altres temes escollits per les entitats.

Algunes de les conclusions d’aquesta trobada transatlàntica dels projectes sobre medi ambient van ser:

  • Hi ha una sensació creixent d’impotència, frustració i por dels joves davant la crisi climàtica.
  • El jovent ha apostat per reduir la seva petjada ecològica a nivell individual davant la percepció de la inacció per part de les institucions per abordar les causes principals de les emissions mundials de carboni: governs poc efectius i grans corporacions.

Davant d’aquesta situació, algunes de les recomanacions que van sorgir són: eines que creïn una millor transparència per a les persones consumidores, que s’orientin cap a una planificació urbana sostenible, mesures que incentivin pràctiques empresarials sostenibles i amplificar les veus menys escoltades de  l’activisme climàtic.

En aquesta segona fase del projecte, el grup d’Esplac ha decidit quatre actuacions a realitzar entre maig i octubre que tenen la intenció d’aterrar aquests conceptes, conscienciar, difondre i actuar en la lluita contra el canvi climàtic. Algunes de les accions són, per exemple, organitzaran juntament amb la Comissió Reduint Petjada les Jornades Ambientals 2020, realitzar una campanya de fotografia innovadora i fomentar activitats i rutes d’àmbit local. El grup s’ha organitzat per comissions, una per cada acció. A mida que es vagin concretant, us anirem explicant el format de cada una!

Si voleu saber més del projecte, teniu interès en aportar el vostre granet de sorra o teniu qualsevol dubte, podeu contactar amb internacional@esplac.cat!

Amb la col·laboració de: