Sortim al carrer per dir ben alt que infants i joves tenim veu i tenim drets no només el 20 de novembre, sinó cada dia!

Un any més, els esplais d’Esplac surten el cap de setmana al carrer en motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants (20 de novembre), per reivindicar que des de l’associacionisme educatiu treballem la participació infantil no només aquest dia sinó durant tot el curs. Infants, monitores i monitors surten al carrer a reivindicar que els infants tenen veu i drets mitjançant activitats, jocs, tallers i animacions en què els nens i nenes seran les protagonistes!

Aquesta diada es celebra simultàniament en la majoria de sectors geogràfics d’Esplac de forma descentralitzada. Aquí us fem un recull dels actes:

  • Sector Bages–Berguedà

Dia: 19 de novembre, de 9:30 a 18 hores

Lloc: Santpedor

Els esplais del sector Bages–Berguedà es troben dissabte 19-N a les places de Santpedor per fer una gimcana dels drets dels infants, un cercavila, un room escape i moltes més activitats! A més, gaudiran del concert del grup d’animació infantil Ronkola. al matí les dinàmiques estaran enfocades als esplais del sector, mentre que a la tarda es faran activitats obertes al públic.

  • Sector Baix Llobregat

Dia: 19 de novembre a les 9:30 h – 20 de novembre fins les 12:30 h

Lloc: El Papiol

Al Baix Llobregat han optat per fer una trobada tot el cap de setmana per reivindicar els drets dels infants. Els esplais faran jocs, activitats i dinàmiques al Papiol.

  • Sector Camp de Tarragona

Dia: 19 de novembre, de 10 a 18 hores

Lloc: Vila-seca

Els esplais del sector Camp de Tarragona han optat per fer jocs reivindicatius i activitats diverses reunits a Vila-seca, on aprofitaran per dinar i berenar plegats!

  • Sector Girona

Dia: 19 de novembre, de 11 a 18 hores

Lloc: Girona (Parc de la Devesa i de la Constitució)

A Girona, els esplais del sector han preparat una dinàmica anomenada “Tria el teu dret”. A la tarda, faran un acte reivindicatiu a la plaça de la Constitució. El contingut i el format el decidiran els infants durant el matí!

  • Sector Osona–Ripollès

Dia: 19 de novembre, de 10 a 16 hores

Lloc: Tona

Els esplais del sector Osona–Ripollès es reuniran a Tona per fer diverses activitats conjuntes al voltant dels drets dels infants i amb la participació infantil com a eix central.

  • Sector Penedès–Garraf

Dia: 19 de novembre de 17 a 20:30 hores – 20 de novembre de 17 a 19 hores.

Lloc: Vilafranca del Penedès – Barri de l’Espirall (19 de novembre) i Santa Margarida dels Monjos – Parc davant la Biblioteca (20 de novembre).

Els esplais del Penedès–Garraf i Anoia divideixen la celebració del 20-N en dos dies. Dissabte 19 de novembre, faran diverses activitats, dinàmiques i jocs a Vilafranca del Penedès, mentre que diumenge a la tarda es reuniran per fer una activitat de cloenda oberta a Santa Margarida dels Monjos.

  • Esplais i Caus de Sants-Montjuïc (sector Barcelona)

Dia: 20 de novembre

Lloc: Barcelona – Parc de l’Espanya Industrial (tarda) i Can Batlló (nit)

A més, en el marc de la celebració del 20-N, alguns esplais del sector Barcelona participaran al SembraLleure, una trobada d’esplais i caus del districte de Sants-Montjuïc. A la trobada es faran activitats diverses, una gimcana pel barri i, a la nit, gaudiran d’un concert dels valencians Atupa a Can Batlló. A l’activitat participen els esplais Espurna, Turons i La Lluna.