La Guia per a la preparació de campaments, colònies i rutes és una eina molt útil, sobretot ara que s’apropa l’estiu i toca anar tancant la preparació d’aquestes activitats! En aquesta hi podreu consultar consells per a la preparació, realització i avaluació dels vostres campaments, colònies i rutes, ja siguin a l’hivern, la primavera o a l’estiu. Està plena d’enllaços d’interès, aspectes sobre normatives i prevenció de riscos, consells i reflexions pedagògiques, posicionaments, bones pràctiques, eines i documents del Banc de Recursos.

En el pla de treball d’aquest curs ens vam proposar fer una revisió de la guia per ampliar-ne el contingut, ja que la considerem un document obert que hem d’anar fent créixer entre totes, perquè sigui útil i s’adapti al màxim a la realitat dels esplais. Així doncs, us presentem una versió més completa!

Hem actualitzat i ampliat alguns enllaços. Hem aprofundit més en el contingut en referència a temes de normatives, prevenció de riscos i sobre la gestió de les emergències. A més, hi hem afegit aspectes sobre els drets i oportunitats dels infants, adolescents i joves, ja que a l’esplai tenim la responsabilitat de defensar els drets dels infants i mirar pel seu interès i benestar. Cal que coneguem les formes de prevenció adequades i que, davant del dubte, actuem correctament.

La guia també inclou noves bones pràctiques, així com recursos concrets que hem editat; com el decàleg de participació infantil, una guia amb la documentació necessària per realitzar una activitat internacional, un recull de pistes per escollir el terreny d’acampada o per triar la casa de colònies i un manual amb indicacions per preparar una bona ruta.

Recordeu que al final de la guia hi trobareu una checklist de totes les tasques per poder repassar-les abans de marxar! Esperem que us faci un bon servei.

Dóna’ns la teva opinió!

A Esplais Catalans, creiem en la valoració com a eina que ens ajuda a millorar dia a dia; també ens ajuda a conèixer millor els nostres esplais i aquelles entitats que accedeixen als nostres recursos. És per això que ens interessa molt que pugueu valorar aquest i tots els altres recursos que feu servir per al vostre esplai.

Només cal que, quan obriu el resum de l’activitat o document de la biblioteca virtual, cliqueu a valora el recurs. S’obrirà un desplegable en el qual podreu puntuar-lo de l’1 al 4 i també deixar-hi la vostra opinió!