Aquest darrer cap de setmana, l’associació Esplais Catalans – Esplac ha celebrat la seva 42a Assemblea General Ordinària, l’òrgan de decisió més important de l’entitat, a Vilassar de Dalt.
Els esplais assistents han aprovat els nous Estatuts de l’associació, canvis en el Reglament de Règim Intern i el Codi Ètic i la incorporació de nous membre a l’Equip de Coordinació i a les Representants de Comissions, l’elecció de la nova presidència a càrrec de Cristina Gotzens, i la ratificació de la Secretaria General i de l’Interventor de Comptes, entre altres destacats.

Esplais Catalans – Esplac hem celebrat, aquest cap de setmana 2 i 3 de desembre, la seva 42ena Assemblea General Ordinària, el màxim espai de decisió de l’entitat. Aquest cop, Vilassar de Dalt ha acollit l’Assemblea, al Teatre la Massa i a diversos equipaments municipals. 

Al voltant de 200 monitores i monitors de 60 esplais d’arreu del territori hem aprovat els principals projectes de l’associació pel curs vinent, així com els posicionaments de l’entitat. També han assistit representants de les principals associacions infantils, juvenils i polítiques catalanes. 

L’AGO XLII, al detall

Durant l’acte s’ha aprovat la presidència, a càrrec de Cristina Gotzens.  A més, s’ha ratificat la figura de Secretaria General, que realitza la Clara Bricullé des de fa 3 anys. La Secretària General és una persona alliberada de l’Equip de Coordinació que treballa a l’associació per tal de coordinar i assegurar que s’efectuen les línies polítiques. A més, s’han renovat i incorporat uns altres 6 membres a l’Equip de Coordinació: Pau Mora, Mireia Bartolomé, Paula Duaso, Martina Picas, Ona Serra i Mariona Guillén i s’ha ratificat l’Interventor de Comptes per Eduard Fernando.

El Pla de Treball 2023-24, aprovat aquest cap de setmana, aposta per la creació de continguts i visibilització de referents infantils i juvenils a través de la creació de lapiqueta.cat, la nova revista digital d’Esplac dedicada a infants i joves. A més, s’ha manifestat la voluntat de seguir treballant i reclamant locals dignes on fer esplai els dissabtes, així com de realitzar els Campaments Pedagògics d’Esplac amb la voluntat de generar discurs a l’entitat. 

Un dels altres punts destacats de l’Assemblea ha estat la incorporació de canvis estructurals en la documentació que han permès la renovació d’Estatuts, el Reglament de Règim intern i el Codi Ètic d’Esplais CatalansL’Equip de Coordinació ha valorat la seva satisfacció en haver fet la revisió i aprovació dels Estatuts i Reglament de Règim Intern i recalquen que és molt positiva la participació activa dels esplais durant l’Assemblea General Ordinària. Concretament, en l’aprovació del Pressupost, que feia anys que no s’esmenava i que reafirma el poder decisió dels esplais sobre l’entitat. 

L’Assemblea ha finalitzat amb l’associació de l’entitat a FETS, Finançament Ètic i Solidari, apostant per la banca ètica, així com s’ha exigit la fi del genocidi al poble palestí per part d’Israel amb la votació per unanimitat de la resolució Justícia per Palestina!