El conte Amic meu neix dels nens i nenes del camp de Cherso, al Nord de Grècia. L’objectiu del conte és sensibilitzar-nos i conscienciar-nos de la realitat que estan vivint les persones refugiades.

L’Open Cultural Center (OCC) és una organització no governamental, nascuda al mes d’abril del 2016, formada per voluntaris que desenvolupen un projecte educatiu i cultural amb refugiats i refugiades sirians als camps de Grècia. Un dels projectes que han dut a terme és l’elaboració del conte “Amic Meu”.

El conte ha estat elaborat per algunes de les persones refugiades (gran part infants) juntament amb el suport dels voluntaris de l’OCC. Cada dia, durant unes tres setmanes els voluntaris dinamitzaven el taller conjuntament amb l’ajuda d’alguns refugiats que els feien de traductors. El conte està format per dibuixos i breus textos dels infants en els quals narren la seva història personal. Consta de quatre parts: la vida a Síria, abans i durant la guerra; el viatge cap a Europa; la vida al camp de Grècia, i el futur.

Aquestes parts es completen amb un pròleg d’en Màrius Serra i una introducció feta per les pròpies persones voluntàries de l’OCC explicant la situació al camp, en referència als refugiats, pel que fa a la població, religió, conflictes i la seva situació actual després d’haver abandonat el seu país, haver arribat a Europa amb pasteres i trobar-se atrapats en un camp durant mesos.

Voleu demanar contes per vendre’ls a Sant Jordi?  Cliqueu aquí i trobareu tota la informació per fer-ho!

Si teniu algun altre dubte, podeu escriure’ns a esplac@esplac.cat!