Ja ha arribat juliol i ve acompanyat d’allò més esperat durant l’any pels infants, joves, monis i famílies dels esplais… les activitats d’estiu! Enguany, malgrat la situació de crisi per la COVID-19, més de 70 esplais d’arreu del territori heu decidit adaptar les activitats.

L’encara recent “nova normalitat” ha fet que la majoria d’esplais que heu escollit realitzar activitats que suposin pernoctació es realitzin al mes d’agost, amb l’esperança posada en que ja hi hagi una millora de la situació. Aquest serà el cas dels esplais MIV i Bitxus, per exemple, que han decidit tirar endavant els seus campaments. O bé el cas de l’esplai El Creixent, que per primer any farà colònies, una opció a la que s’acullen per poder facilitar el compliment de les mesures d’higiene.

Per altra banda, les activitats que es duran a terme aquest mes seran en la seva majoria en format d’esplai diari, com per exemple faran els esplais Zig-Zag, Eixam o el Torxa. Podeu veure totes les activitats d’estiu al cercador de campaments, colònies i rutes!

Sigui l’activitat que sigui, recordeu fer un cop d’ull a la la nova “Guia per fer activitats d’estiu en temps de distanciament, un recull de dades imprescindibles per poder seguir fent activitats amb els infants tot i la nova normativa a la que ens hem d’acollir a causa de la crisi de la pandèmia. A més, si després de llegir la guia encara teniu dubtes, podeu visitar la pàgina de preguntes freqüents (FAQS) sobre les activitats d’estiu en temps de COVID-19.

També podeu consultar qualsevol dubte a la vostra Coordinadora de Projectes del Sector (CPS), però tingueu en compte que la Secretaria Tècnica d’Esplac adaptem el nostre horari d’atenció durant l’estiu:

  • Del 20 de juliol al 31 d’agost, de 8 a 14h.
  • Del 10 d’agost al 21 d’agost, Esplac romandrà tancat.

Durant tot aquest període tenim a la disposció dels esplais un telèfon d’emergències 24h: 667 26 31 32.

Recordeu també que si teniu pensat treballar aspectes mediambientals, d’energies renovables o fer algun taller sobre l’energia del sol, teniu a la vostra disposició carregadors solars d’aparells petits i forns solars per fer receptes senzilles. Podeu demanar aquest recurs i d’altres en préstec enviant un correu a esplac@esplac.cat!

I per últim, no us oblideu de compartir amb tots els esplais fotografies i informacions de les vostres activitats afegint l’etiqueta #esplaisfemlestiu a les xarxes socials. Si etiqueteu a @esplaiscatalans les anirem compartint!

Us desitgem un estiu diferent però fantàstic! Perquè res no ens atura, som #MonisImparables!