L’Escola Lliure El Sol ofereix aquest estiu i durant tot l’any un seguit d’accions formatives (les Càpsules formatives i les Formacions de sector) que estan especialment pensades i dirigides a millorar i a enfortir els coneixements dels esplais i els seus equips de monitores i monitors sobre diferents temes educatius i de gestió.

L’objectiu de les formacions que ofereix l’Escola Lliure El Sol, dins del Programa Marta Mata de formació d’Esplais Catalans, és el de donar-vos eines per poder millorar la definició del projecte educatiu i la seva acció pedagògica i estratègica, així com també, per orientar el vostre creixement com a responsables del projecte associatiu. Les Càpsules formatives són una proposta individualitzada per als esplais que hagin detectat una mancança de nocions sobre una temàtica concreta o bé que es proposin aprofundir en el coneixement d’un aspecte socioeducatiu del seu interès. Aquesta tipologia de formació és, per tant, concreta i adaptada a la realitat i les necessitats de cada entitat. Pel que fa a les Formacions de sector, són una proposta de formació conjunta entre els diferents esplais d’un sector pensades com espai de reflexió, debat i enriquiment a partir de l’intercanvi d’experiències.

En tots dos casos, la proposta metodològica està basada en la participació activa dels participants del grup, dirigida a la reflexió i interiorització dels temes que es tracten i combinant teoria i pràctica, sempre guiats per l’experiència del formador o formadora.

Un cop escollida la formació que voldreu fer i la modalitat que més s’adapta a les vostres necessitats (càpsula formativa en el cas dels esplais a títol individual o formació de sector en el cas que sigueu tot un sector), cal que us poseu en contacte amb la vostra Coordinadora de Projectes del Sector per fer-ne la demanda. Qualsevol formació s’ha de sol·licitar amb un mínim d’un mes d’antelació, que és el temps requerit per trobar formador o formadora, contactar-hi per organitzar i adaptar els continguts de la sessió i preparar els aspectes logístics necessaris.

Teniu més informació i totes les formacions disponibles al catàleg:

A més a més, l’Escola Lliure El Sol també està oferint cursos de monis i dires a Tona amb descompte per a les monitores i monitors del Sector Ripollès, Osona i Moianès, i cursos de monis i pre-monis a Tarragona amb descompte per a membres d’Esplac! Teniu més informació a escolaelsol.org o podeu posar-vos en contacte amb la vostra Coordinadora de Sector.