Ara fa un any es celebrava la primera edició dels Campaments Pedagògics d’Esplac, una iniciativa promoguda pel Grup de Treball de Línies Pedagògiques i per l’Equip de dirigents de l’entitat.

El terreny d’acampada de Can Puigoriol Xic (Corró d’Amunt) aplegava el juny passat a més de 60 monitores d’una vintena d’esplais, d’Esplac i d’Esplais Valencians, amb l’objectiu de debatre i revisar les bases pedagògiques que acompanyen la tasca diària dels esplais. Aquestes bases conformen el discurs pedagògic de l’entitat, un discurs viu, en constant actualització i revisió que requereix de la participació de les monitores per anar-se desenvolupant.

Durant un cap de setmana, les monitores van poder viure l’experiència de passar uns dies de campaments; entorn natural, dinàmiques, acampada, sol, àpats compartits, jocs de nit i molta reflexió, que va girar al voltant del pensament crític, la participació infantil, l’educació emocional i l’assemblearisme

D’aquests espais de reflexió en van sorgir un munt de reflexions, idees i propostes que recollim en aquesta infografia per tal de poder seguir repensant la metodologia educativa dels esplais mentre esperem a la propera edició dels campaments!

També podeu reviure, de la mà d’alguns dirigents d’Esplac, la seva experiència als campaments,  relatada, tot just finalitzada l’activitat, a Xarxanet.

 

Infografia Resum Campaments Pedagògics-2