Un punt de partida per construir discurs al voltant de la temàtica escollida pels esplais per a l’Esplaiada 2025!

La temàtica escollida per a l’Esplaiada 2025, després d’un procés participatiu amb els esplais, han estat els discursos d’odi. Des del Gran Comitè d’Esplais Catalans, format per les i els dirigents de l’entitat, s’ha considerat que el primer pas per poder abordar-ho ha de ser la formació.

És per això que el dissabte 1 de juny de 12 a 14h, coincidint amb la Reunió del Gran Comitè de juny, es farà una formació sobre discursos d’odi a càrrec  d’Andu Mendia, tècnic jurídic especialitzat en l’abordatge de prolemàtiques socials des d’un prisma comunitari i que forma part de l’Escola de Formació Guillem Agulló. Aquesta formació és oberta a totes les monis d’Esplac i per assistir-hi només cal fer la inscripció a través de l’Era.

Aquesta formació s’emmarcarà dins el programa de Beques de l’Escola de Formació Guillem Agulló, dirigit a incentivar activitats formatives promogudes per entitats i col·lectius sense ànim de lucre i juvenils, en relació amb les temàtiques:

  • Combatre la desafecció política i lluita contra l’extrema dreta
  • Construcció nacional (identitat, llengua i cultura)
  • Imaginar futurs possibles i alternatives
Aterrem la formació…

L’objectiu principal de generar aquest espai formatiu és poder crear un marc discursiu introductori a l’entitat. A partir d’aquí s’espera poder seguir-hi treballant al llarg del pròxim curs per construir el discurs de l’Esplaiada 2025 i identificar altres possibles aplicacions en l’estratègia de l’entitat.

A la formació s’hi destacaran dues parts: la primera, on es conceptualitzarà el discurs d’odi per entendre com s’amplifica en la societat i obtenir eines per fer-hi front i la segona, on s’abordaran les tipologies de discursos d’odi i les implicacions d’aquests en la societat, subratllant els col·lectius més afectats.

T’ho perdràs? Fes la teva inscripció abans del dia 27 de maig!

Amb la col·laboració de…