El 13 i 14 d’abril arriba la desena edició de l’Escola d’Esplac a Manresa sota la temàtica ANTICAPITALISME I ESPLAI

Aquest any, reflexionarem i debatrem sobre la presència del capitalisme als esplais. Vivim en un sistema neoliberal que ens arrossega cada cop més cap a uns valors individualistes i competitius deixant enrere la solidaritat, el col·lectivisme, les cures, les persones i el planeta.

Els esplais i les entitats d’educació en el lleure som una alternativa a l’educació imposada pel sistema; així i tot, no vivim al marge d’aquest i això es reflecteix en les mirades i pràctiques capitalistes integrades en les nostres accions diàries.

A l’Escola d’Esplac parlarem sobre com el capitalisme incideix en la nostra forma d’organitzar-nos, els nostres locals, el consum i l’economia de l’esplai, i també sobre quina pedagogia en fem d’això.

Volem crear reflexions col·lectives a partir de les ponències de la mà d’experts en la matèria i esdevenir un espai formatiu generador de discurs polític i educatiu de referència a l’entitat.

No t’ho pensis més i vine a l’Escola d’Esplac!

El cap de setmana té una quota de 20 € i inclou la participació en tots els espais formatius del cap de setmana, l’allotjament a l’alberg de Manresa, i l’esmorzar i dinar de diumenge.

Descobreix tota la informació disponible a l’apartat web de l’Escola d’Esplac!

Nota: La participació en totes les sessions formatives de l’Escola d’Esplac, convalida 12 hores associatives dels cursos d’Èxit del programa Marta Mata de l’Escola Lliure El Sol. Les hores associatives només compten si s’assisteix a tota la jornada formativa, ja que es contempla com una experiència formativa amb sentit quan és completa.

Il·lustració i cartell de Jordi Barenys Haya