El proper diumenge 7 d’octubre, es celebrarà la cinquena edició de les jornades al Casal Popular Tres Lliris  (Barcelona).

A poc a poc les jornades ambientals d’esplac es van fent un lloc al calendari d’aquelles persones interessades en el medi ambient i l’educació. Un altre any, la comissió ha organitzat unes jornades on, com cada any, poder seguir formant-nos com a monitores i compartir bones pràctiques

Aquest any el tema de les jornades serà l’especisme, i per tant abordarem un tema tant complex a la nostra societat com són les relacions que tenim les societats d’avui dia amb les altres espècies que habiten el món amb nosaltres. A més, com sempre ens agrada fer, també buscarem quina relació té aquesta temàtica amb el dia a dia de l’esplai, amb l’educació en el lleure.

La jornada, que durarà tot el dia, començarà al matí amb una taula rodona formada per:

Reinas y Repollos: Divulgadores veganes. Aquí podeu veure el seu web per a saber què fan.

Laura Fernandez: Activista antiespecista i feminista. Membre del UPF-Centre for Animal Ethics.

Eze Paez: Activitsta antiespecista i membre del UPF-Centre for Animal Ethics.

Les jornades tindran lloc al Casal Popular Tres Lliris (Carrer Nil Fabra, 32, Barcelona), i arrencaran a les 10 h del matí amb un esmorzar i una taula rodona on abordarem de ple les diferents mirades de l’especisme que ens portaran les ponents i la seves visions sobre com canviar l’estat actual de la relació entre persones i altres éssers vius. Com sempre, demanarem a les ponents que ens donin idees als esplais sobre quin paper hi podem tenir en aquesta lluita.

A l’hora de dinar podrem gaudir d’un apat vegà que ens donarà forces per encarar la tarda, el moment de  fer aterrar les idees a la realitat: què fem les entitats del lleure amb els nostres infants i joves quan volem treballar l’especisme? Podem repensar la nostra forma de relacionar-nos amb altres èssers vius des de l’esplai? En aquest espai, les assistents pendrem la paraula per a pensar com des de l’educaició podem pensar un món més just per a totes.

Les jornades tindran un preu de 4 euros per persona i inclouran les activitats i els dos àpats (esmorzar i dinar). Per inscriure-us-hi, heu de fer-ho a través del següent formulari:

Esperem una gran participació! Reduïm la nostra petjada al planeta!