El proper dissabte 6 de maig les principals entitats de l’associacionisme educatiu de Catalunya ens manifestarem a Barcelona en el marc de la campanya ‘Deslocalitzades: es busquen locals dignes’.

Deslocalitzades: es busquen locals dignes és una campanya que reclama establiments públics on poder fer esplai i cau, així com pretén visibilitzar la precarietat dels locals en què les entitats de l’associacionisme educatiu hem de dur a terme la nostra tasca. En l’actualitat, 1 de cada 10 esplais d’Esplac no té local, més del 75% dels esplais no tenen capacitat de plena decisió sobre el local i un 64% disposen de males o justes condicions sanitàries o de seguretat.

La iniciativa, impulsada per Esplac, neix de la inquietud de l’associació per disposar de locals dignes davant d’una situació que no millora i que fa cada cop més difícil accedir a locals en bones condicions. La pujada de preu dels lloguers i de la vida, la manca de facilitacions per part de l’administració a accedir a espais públics o la falta de confiança en les persones joves autoorganitzades en són algunes de les causes principals.

Acció Escolta, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans, Moviment de Centres d’Esplai Cristians i Casals de Joves s’han adherit a la campanya, que també compta amb el suport de diverses entitats com el Consell de la Juventut de Barcelona o el Consell Nacional de la Juventut de Catalunya

La manifestació del dissabte 6 de maig vol visibilitzar la realitat de l’associacionisme educatiu i fer pressió a les institucions sobre la importància de tenir un local digne on realitzar la nostra tasca pedagògica. La convocatòria arrencarà a les 18:00h a Plaça Universitat i finalitzarà a Plaça Sant Jaume amb la lectura d’un manifest conjunt. A més, durant el matí s’han convocat accions descentralitzades arreu del territori. 

Estigueu atentes a les xarxes de campanya per no perdre-us cap detall!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deslocalitzades (@deslocalitzades)