L’IFM-SEI, juntament amb l’organització alemana SJD Die Falken, organitza aquest seminari que pretén explorar la importància de l’educació no formal en la vida d’infants i joves.

De què tracta?

L’educació és un procés vital que no es du a terme només com una sola activitat, sinó que és un desenvolupament continu d’habilitats, actituds, valors, empatia… aquest recorregut vital permet esdevenir persones crítiques capaces d’identificar les estructures de poder a la societat. Les organitzacions educatives són actors clau pel canvi social a Europa, oferint una educació alternativa al recorregut formal. Només a través de l’educació podem confrontar l’status quo en la societat individualista i neoliberal en què vivim; lluitant per un món millor per les generacions actuals i les futures.

L’educació no formal crea espais per a infants i joves que els permeten desenvolupar una mirada crítica i apoderar-los en els principis d’equitat, participació democràtica, inclusió… essencials per la creació d’un món just. El seminari explorarà l’educació en valors que fem des de les associacions per tal de trobar nexes comuns i enfortir-nos a nivell internacional per millorar la qualitat educativa de la nostra tasca.

Objectius del seminari

  • Adquirir competències bàsiques per a l’educació per la transformació social.
  • Identificar la importància de l’educació no formal.
  • Crear xarxa amb altres associacions d’educació popular.
  • Desenvolupar un toolkit (recurs) educatiu amb teoria, valors, metodologia i bones pràctiques sobre l’educació pel canvi social.
  • Dissenyar un toolkit accessible i inclusiu que respongui a les necessitats de les organitzacions participants.

Quan i on? Del 7 al 13 de febrer. A la Salvador-Allende Haus (Alemanya).

Quin cost té? Quota de participació: 70€ (vols i desplaçament inclosos)

Vull més informació o apuntar-me!

Si t’interessa pots apuntar-te a través de l’Era fins al 27 de desembre. El 30 de desembre t’informarem si has estat seleccionada per participar-hi.

Si tens dubtes, preguntes o vols més informació, escriu a: internacional@esplac.cat

Més informació amb el programa detallat al gener.