L’entitat Slovenian Falcons organitza un intercanvi formatiu amb la intenció de reflexionar sobre l’escassetat de recursos i fonts alternatives d’energia a través de mètodes de l’educació no formal.

El principal objectiu d’aquesta trobada juvenil és l’educació climàtica i ambiental, centrada en l’escassetat de recursos i l’apoderament juvenil per compartir coneixements sobre el tema i plantejar idees i possibles alternatives.

Aquest intercanvi està pensat per a joves i monis d’entre 15 i 20 anys, amb una acompanyant de 21 anys o més. En aquesta trobada internacional es parlarà sobre què són els recursos i la seva explotació i transport arreu del món. I, per parlar d’explotació de recursos, cal parlar també de l’explotació de persones per obtenir-los. Durant les sessions i debats s’animarà a les participants a trobar solucions a l’actual sistema d’explotació que s’alineïn als nostres valors i visió del món.

Durant la segona part del recorregut formatiu d’aquest intercanvi es parlarà de les opcions i reptes que planteja l’energia verda i l’escassetat de recursos. S’explorarà, com s’apliquen aquestes opcions des dels entorns locals i nacionals dels participants, tenint en compte una perspectiva global. Alhora, es treballarà per connectar el tema de l’intercanvi amb els valors de cada entitat present (des de l’esplai a Esplac) per compartir bones pràctiques i poder realitzar una campanya de sensibilització.

Títol de l’activitat: EnviYOU – Environment in you

Dates: 6 al 14 d’agost 2023

Lloc: Camp Marindol, Slovenia

Cost: 40€ (inclou allotjament, àpats i viatge)

Idioma de treball: Anglès

Places disponibles per Esplac: 6 (5 joves i monis + 1 responsable de grup)

Com m’inscric? A través de l’Era! Si sou un grup de joves o ets jove al teu esplai i no tens compte a l’Era pots escriure a internacional@esplac.cat

Teniu temps per apuntar-vos fins al 26 de març; us anirem informant del procés d’inscripció!

Més informació i contacte:  internacional@esplac.cat  / 722 67 21 66