Més de 700 monis d’Esplac van reivindicar la tasca de monitors i monitores a la capital del Berguedà aquest cap de setmana

«Juntes construïm el present, som #monisimparables». Aquesta frase resumeix un cap de setmana de formació, convivència, experiències compartides i reivindicació a Berga. Aquest cap de setmana (16 i 17 d’abril) vam celebrar a la capital del Berguedà la Monifesta’t, la trobada de monitors i monitores que, enguany, va arribar a la xifra històrica de 700 participants!

L’objectiu de la trobada ha estat reivindicar la tasca educativa i transformadora de l’esplai i concretament, reforçar la figura del monitor i monitora voluntari, considerat un agent educatiu més en la formació de l’infant, com ho és l’escola o la família. Això s’ha plasmat en la celebració d’un gran acte reivindicatiu conjunt diumenge 17 d’abril a les 12 h, moment en què els i les monis han construït entre totes un manifest pintant frases que sintetitzen què vol dir ser monitor o monitora en diferents pancartes. Missatges com «Revolucionem l’educació», «Juntes eduquem per transformar la societat» o «Quan del no res ho fem tot» han estat alguns dels escollits pels més de 700 participants, que han confluït a la plaça Sant Pere de Berga, on van ajuntar totes les pancartes amb les frases i van aixecar unes lletres on es podia llegir «SOM MONIS IMPARABLES».

Tot aquest acte ha estat gravat des d’un dels balcons davant de l’Ajuntament, demostrant un cop més la força i la creativitat dels monis d’esplai!DSC_0252

Un cap de setmana ple de formació i oci

Els monitors i monitores, que van dormir al pavelló de Berga, van arribar dissabte al matí, moment en què van aprofitar per realitzar diversos jocs i activitats de coneixença. Per la tarda, els participants van dividir-se per realitzar diverses formacions, organitzades en la majoria dels casos per membres dels esplais. La gestió de la por, l’educació emocional, la transsexualitat i la diversitat de gènere, la música a l’esplai o la mediació de conflictes van ser alguns dels temes principals que s’han debatut i tractat en les 27 formacions simultànies que es van realitzar a l’IES Guillem de Berguedà.

El dissabte a la nit, els participants i la resta de berguedans i berguedans van poder gaudir d’un concert del grup local Thug Life i la punxadiscos Ketzy, que van fer ballar i saltar a tothom al passeig de la Indústria.

La trobada, que es celebra cada 3 anys, ha estat organitzada i dinamitzada pels propis monitors i monitores dels esplais, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga. L’elecció de Berga com a epicentre de la trobada respon a la voluntat de reforçar i consolidar els esplais del sector Bages-Berguedà.

Una vegada més hem demostrat que #resnoensatura i que, quan construïm plegades, som #MONISIMPARABLES!

DSC_0309

IMG_4098*Consulteu el Facebook d’Esplac per veure els 3 primers àlbums amb una selecció de fotografies que vam fer el mateix cap de setmana. Els propers dies penjarem la resta de fotos!