Aquest passat cap de setmana, 28 i 29 de setembre, la majoria de sectors d’Esplac han realitzat activitats: trobades de monis, AGO (Assemblea General Ordinària) de sector, entre d’altres!

Durant tot el cap de setmana hi ha hagut diverses activitats dels sectors per començar el curs amb molta força i energia:

Sector Barcelona

El Sector Barcelona ha fet el CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) a Can Roviralta (Hostalets de Pierola) i han assistit aproximadament 60 persones (entre joves i monis de primer any). Les formacions han estat a càrrec de les pròpies monitores dels esplais i giraven entorn a l’organització, jocs i pedagogia, què és l’esplai, seguint l’etapa d’acollida Marta Mata.

Sector Bages i Berguedà

El Sector Bages i Berguedà ha realitzat l’AGO del sector aquest cap de setmana juntament amb una trobada de monis a Casserres. Van fer formacions dissabte pel matí, AGO a la tarda i sopar i dormir a l’esplai de Xiruques del Roc de la Mel.

Sector Barcelonès Nord

El Sector Barcelonès Nord, han fet una trobada de 30 monis aproximadament a la casa de colònies de Saifores (Cal Mata). Aquesta trobada ha consistit en realitzar l’AGO del sector, la reunió de tresoreres i tresorers, i fer una mica de cohesió a l’equip de monis del sector. A l’AGO han votat el nou EGS (Equip General de Sector) i altra documetació com la memòria, el pla de treball, etc.

.

Sector Ripollès, Osona i Moianès 
El Sector ROM han anat a la casa de colònies del Mas Pujolar (Viladrau). Ha estat un cap de setmana de trobada de monis on també han fet l’AGO i la reunió del sector, així com diferents formacions.
.
.
Sector Penedès, Garraf i Anoia
El Sector Penedès, Garraf i Anoia han fet el Calça’t, la trobada de monitores del sector, a la Casa de Colònies de Penyafort (Pontons). Han assistit unes 60 monis de 6 esplais del sector. Dissabte al matí han fet formacions sobre treball amb adolescents, prevenció de l’abús sexual infantil en l’àmbit del lleure i foment de la participació interna. A la tarda, l’AGO del sector i diumenge al matí la trobada del DUDI (Dia Universal dels Drets dels Infants) que aquest any el realitzaran a Santa Margarida de Montbui.
.
Sector Vallès Oriental
El Sector Vallès Oriental ha celebrat la Cuquivetllada aquest cap de setmana, una activitat que consisteix en una trobada d’inici de curs de totes les monis dels esplais del sector, amb la finalitat de cohesionar i conèixer-se entre tothom. D’aquesta manera, comencen el curs amb més ganes per trobar-se a les reunions de sector i a les diferents activitats. La trobada s’ha realitzat al Càmping el Far (Calella). Dissabte al matí, van esmorzar plegades i van fer jocs de coneixença, i a la tarda, l’EGS va fer una formació a les noves monis per explicar què és Esplac i com funciona. Per la nit, els esplais van preparar i dinamitzar diversos jocs. Diumenge van seguir amb les activitats de cohesió i van dinar plegades.

En definitiva, ha estat un cap de setmana ple per començar amb molta força aquest curs que ja comença!