Més de 65 persones del sector Baix Llobregat, Penedès-Garraf i el Camp de Tarragona van participar del CIM intersectorial. La trobada es va realitzar a l’escola Josep Maria Madorell de Molins de Rei.

El CIM es va organitzar a través d’una comissió on hi participaven EGS i monis dels diferents esplais: Greska, Peti ki Peti, Guspira, Zig-Zag, L’Arupa, GER, Drac Màgic, L’Esclop,  Grup Esplai Montbuí, El Serrallo.

El tret diferencial, a més de ser un CIM intersectorial, és que hi participaven joves, futurs monis i monis que enguany han iniciat la seva tasca educativa a l’esplai. L’intercanvi d’experiències i reflexions entre unes i altres va ser molt positiva i motivadora! Tot i així, en les formacions es van separar per grups, per tal de poder aprofundir en les necessitats i interessos de cada grup.

Les formacions partien de les peticions prèvies dels mateixos participants i van ser dissenyades i dinamitzades per monis i EGS. Totes elles tenien dos objectius comuns: fomentar la consciència de la tasca educativa que desenvolupem i potenciar el compromís i participació a l’esplai. Per fer-ho, es van realitzar dinàmiques i es van crear situacions-problema per tal de resoldre-les entre totes, potenciant el debat i  l’intercanvi d’opinions.

El dissabte, després d’uns jocs de coneixença i d’activació, es van fer tres grups i es va realitzar la formació “Moni com a referent educatiu”. Després de berenar, les formacions van continuar treballant sobre la metodologia amb la formació “Eines didàctiques: el joc”. Diumenge al matí, el grup de joves va fer dos tallers: un al voltant del gènere a través dels contes i l’altre sobre participació infantil. El grup de monis de primer any van poder escollir entre una formació d’educació emocional i una altra sobre organització i resolució de conflictes.

Després de recollir i d’un cap de setmana tan intens, es va fer una dinàmica de valoració i es van recollir reflexions de les persones participants, per tenir en compte de cara al curs vinent. El que sí hem pogut comprovar és que aquest intercanvi entre sectors és un model que funciona!