El cap de setmana de l’11 i 12 de febrer es va dur a terme aquesta trobada formativa a Mas Panella, a Tordera.

Si una cosa caracteritza els esplais, aquesta és l’autogestió, el relleu i la formació constant; i el Curs Marta Mata Acollida és la màxima expressió d’això. Aquesta trobada formativa està pensada per a grups de joves i pre-monis i són les mateixes monitores dels esplais participants qui duen a terme les sessions formatives, amb el suport d’un coordinador pedagògic de l’Escola Lliure el Sol. Per primera vegada el Sector Maresme ha organitzat un curs d’aquestes característiques i ha estat tot un èxit!

Així doncs, l’11 i 12 de març, una trentena de joves dels esplais La Tribu (Mataró), 4Pedres (Dosrius) i el Guaita’l (Alella) van fer estada a la casa de colònies Mas Panella. Allà van dur a terme activitats i jocs de coneixença i cohesió, itambé van rebre diverses formacions:

  • Context sobre l’associacionisme educatiu a Catalunya.
  • Ideari, educació en valors i anàlisi de la realitat.
  • Programació educativa: recursos i eines didàctiques.
  • Organització de l’esplai.
  • Salut mental.

Aquestes formacions les van preparar les monitores i monitors responsables de cada esplai. En aquesta trobada també hi van assistir monitores de suport que van desenvolupar tasques logístiques i es van encarregar de fer un bons àpats per a tothom!

El cap de setmana es va valorar molt bé, no només pels aprenentatges i coneixements adquirits, sinó també pel fet de compartir un espai amb joves de diferents municipis del sector Maresme, conèixer la manera de fer d’altres esplais i crear noves amistats! Així doncs, els i les participants van marxar de Mas Panella amb un objectiu, retrobar-se ben aviat a la Tropicalitza’t, la trobada general del sector!