Última actualització 19/07/2022. Aquesta pàgina està en constant actualització. 

Dijous passat es van decretar un seguit de restriccions a les activitats de lleure d’estiu que estaran vigents fins el divendres 22 a les 00:00h, amb previsió de pròrroga. 

El Departament d’Interior de la Generalitat ha posat en vigor el Pla Alfa, que és un procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals que determina el grau de risc d’incendi en diferents zones de Catalunya. El Pla Alfa divideix el territori per nivells: nivell 0 (baix de perill d’incendi forestal), nivell 1 (nivell moderat), nivell 2 (nivell alt) i nivell 3 (nivell extrem de perill d’incendi). 

Com afecta als esplais en les nostres colònies, campaments i rutes?

 • En primer lloc, queden SUSPESES LES RUTES a TOT CATALUNYA, sigui quin sigui el nivell de risc d’incendi.

  !!! Si teníeu pensat fer una ruta, cal trobar alternatives com campaments o colònies a territoris de nivell 2 o inferior.
 • Pel que fa a campaments, queden afectats aquells que estaven previstos a territoris de nivell Alfa 2 i 3. Els CAMPAMENTS a municipis del Pla Alfa 3 QUEDEN SUSPESOS i els CAMPAMENTS a municipis del Pla Alfa 2 ES MANTENEN, SENSE FER EXCURSIONS.

  !!! Si teníeu previst fer campaments en un dels territoris de Pla Alfa 3, cal que busqueu alternatives (cases de colònies) o canvieu el terreny d’acampada per un que estigui a un territori de nivell 2 o inferior.
 • Finalment, les activitats de COLÒNIES SEGUEIXEN AMB NORMALITAT, però NO ES PERMET FER EXCURSIONS.

Algunes indicacions i recomanacions:

 • Recordeu que si canvieu de terreny o d’activitat d’estiu, cal que canvieu la informació a l’Era, així com cal que feu una nova notificació a la Generalitat actualitzant les dades de l’activitat i que informeu a les famílies.
 • Donada la situació de risc, eviteu els fogonets i activitats que puguin afectar el territori.
 • Refresqueu-vos constantment durant les activitats i no tingueu una llarga exposició al sol.
 • Davant de qualsevol emergència podeu trucar a Esplais Catalans en horari d’oficina (9-14h): 933 02 61 03 o al telèfon d’emergència per activitats d’estiu: 667 263 132

Manteniu-vos al dia de les actualitzacions!  

 • En cas que les restriccions us afectin, la vostra Coordinadora de Projectes de Sector es posarà en contacte amb vosaltres per informar-vos-en i rebreu informació al correu del vostre esplai.
 • Us recomanem que consulteu la web del Pla Alfa diàriament, on apareixen els municipis que diàriament estan en situació de Pla Alfa 3.
 • Podeu seguir el canal de Telegram d’Esplais Catalans on us anirem actualitzant totes les informacions.