L’esplai Papu Tisores comença avui la primera de les 135 activitats que duran a terme els esplais aquest estiu

Ja arriba l’estiu, i, amb ell, les nombroses activitats que fan els esplais per culminar la tasca educativa de tot el curs, compartint uns quants dies a plena natura. Com sempre, aquest és el moment més intens de l’any, on els infants i joves experimenten moments màgics de convivència amb els companys i companyes, desconnecten completament de la rutina i descobreixen nous racons de món, i potser també nous amics i amigues.

Els campaments, colònies i rutes són un moment únic i ideal per a posar en pràctica i seguir aprenent tot el que l’esplai ens aporta. La convivència amb el grup i amb la natura ens permeten treballar de manera intensa i vivencial els objectius proposats per aquell curs, i permeten posar de manifest valors com l’autonomia personal, la cooperació i el treball en equip, el consum responsable i el respecte per les persones i per l’entorn que ens envolta.

Enguany, 67 esplais d’Esplac realitzaran un total de 135 activitats d’estiu, de les quals 29 són colònies, 55 campaments i 32 rutes.

A més, 10 esplais d’Esplac participaran a l’IFM Camp a Nüremberg (Alemanya), un campament organitzat per l’International Falcon Movement on hi participen diverses entitats juvenils europees.

9 esplais han optat també per altres activitats fora de Catalunya, realitzant diverses rutes per les comunitats de les Illes Balears, el País Basc, Galícia i també Portugal.

A part de l’elevada participació en l’activitat internacional, aquest any volem destacar l’elevat nombre de campaments i rutes, que segueix creixent any rere any. L’estiu passat, per primera vegada, el nombre de campaments va superar el de colònies, i enguany aquest ha crescut encara més, gairebé doblant el nombre d’activitats en cases de colònies. Les rutes també comencen a ser activitats molt consolidades en alguns esplais, i cada cop en són més els que es decideixen a fer-ne.

Veiem, doncs, que cada vegada els esplais aposten més pels campaments o rutes, com una oportunitat més directa i vivencial d’interaccionar amb la natura i aprendre a conviure sense les facilitats que tenim al dia a dia, desconnectant completament de la civilització. Els destins més escollits pels esplais segueixen sent les zones del prepirineu i Pirineu, especialment les comarques del Ripollès, el Berguedà i la Garrotxa.