Alguns esplais d’Esplac que ja han començat a pensar i a decidir quin estil de campaments faran aquest estiu, s’han aventurat a realitzar un estil de campaments diferents: participar del campament internacional que organitza l’IFM-SEI al Regne Unit aquest agost del 2020.

Quin millor moment que els campaments d’estiu per fer noves amistats internacionals, conèixer un altre país, formar-se en temes tan variats com el gènere, l’educació ambiental o les xarxes socials i gaudir d’activitats lúdiques i jocs amb altres joves d’arreu del món?

Doncs bé, actualment 13 esplais d’Esplac (de diferents sectors) estan interessats a participar i alguns d’ells ja han començat a realitzar campanyes econòmiques per aconseguir els diners per viatjar.

En què consisteix aquesta activitat? Consisteix a participar d’un campament internacional amb més de 3.000 infants i joves d’Europa i d’altres parts del món durant 10 dies. Els esplais que no vulguin estar tants dies, poden anar la meitat de dies per la meitat de preu (125 lliures). El campament es divideix en “viles” en les quals hi ha diferents activitats de temàtiques molt diverses (art, identitats de gènere, migracions, pau i cooperació entre pobles, etc) i alhora jocs i concerts a les nits. Cada esplai escull de forma independent les activitats del dia que vulgui fer i alhora també quina col·laboració vol fer en el camp (ajudar a servir el dinar, fer-lo, participar d’alguna comissió, etc). També hi ha l’oportunitat d’organitzar una activitat amb l’esplai per realitzar-la allà amb altres joves i infants amb els quals es comparteix “vila”.

L’oportunitat de poder realitzar una experiència internacional amb infants i joves d’altres grups d’Esplac no és possible cada any, de manera que des d’Esplac us animem molt a que us plantegeu aquest tipus de campaments!

Des de l’àrea d’internacional d’Esplac fem un acompanyament a tots els espais interessats durant tot el procés (dubtes, contacte amb altres esplais, temes logístics, etc.) amb la intenció que sigui una experiència positiva, constructiva, enriquidora i divertida!

Si vols saber-ne més, contacta amb internacional@esplac.cat i pots veure la notícia original aquí.