El passat cap de setmana del 20 i 21 d’abril va tenir lloc la Trobada de Dirigents d’Esplac, l’espai on es troben tots els representants dels diferents espais de presa de decisions de l’entitat per a coordinar-se i compartir l’estat de la qüestió dels projectes aprovats pels esplais a l’Assemblea General ordinària de la nostra associació. Tothom qui hi va assistir coincideix en que va ser un cap de setmana de feina intensa, és clar que aquest ritme es correspon amb l’ambiciós pla de treball aprovat per assemblea!

Dissabte al matí vam començar amb la presentació de l’Assemblea preparatòria i l’Agència d’Encís i vam seguir amb l’Assemblea extraordinària. Tot seguit, vam entomar la revisió del projecte educatiu, un dels projectes prioritaris per aquest curs: conceptes, idees claus, preguntes obertes, respostes… Una feinada molt profitosa que anirà la mar de bé per treballar el projecte educatiu al llarg de tot l’any que ve.

Després d’això, diferents projectes sobre la taula per a concretar tot el necessari per tal que puguin ser realitat d’acord amb el que volem: l’atenció personalitzada als esplais, el creixement territorial, l’acollida a esplais nous i el Congrés de l’IFM-SEI. Després d’això, per tenir visió global, una imatge gràfica i debat sobre tot allò marcat i previst en les accions d’aquest any. I per acabar, el calendari general 2013-14. Voleu saber una bona notícia? Ja tenim lloc per a la Monifesta’t 2014… el sector Camp de Tarragona! L’abril de l’any vinent totes les monitores i monitors d’Esplac ens trobarem allà per tal de fer sentir la veu al territori d’un sector recentment constituït!

Fets com aquest demostren que trobades com la d’aquest cap de setmana són una gran oportunitat per a compartir visions, opinions i posicionaments de cap on ha d’anar la nostra associació i marcar-ne línies de futur. Esplais Catalans la formen els esplais, organitzats en sectors geogràfics, comissions, grups de treball i per tant és imprescindible comptar amb tota aquesta realitat per seguir fent créixer el projecte conjunt, comptem amb vosaltres!