Ja és aquí la convocatòria de la nova edició de la International Summerschool del centre Kurt Loewenstein (Alemanya), que porta per lema “Peace is in our responsibility – Peacebuilding and conflict management”.

El Kurt Löwenstein és un centre d’educació no formal de la nostra entitat sòcia: els SJD – Die Falken (IFM – SEI). Els seminaris que organitzen són político-pedagògics i en ells es treballa a partir de temes com la solució constructiva del conflicte, l’antiracisme, la democràcia, la participació, la discriminació per raons d’orientació sexual, o els models de rol de gènere, entre d’altres. També organitzen cada any la Winterschool i el Queer Easter.

Per a la formació d’aquest estiu, 50 joves de 10 entitats d’arreu participaran d’un seminari per reflexionar i discutir sobre com abordem la resolució de conflictes i l’educació per la pau en les nostres entitats però, sobretot, per intercanviar bones pràctiques educatives. Tal i com el propi centre explica:

As in many parts of the world, civil society suffers because of situations of violent conflicts and war. It is important to recognise the crucial role of education. We should contribute to building a culture of peace and mechanisms of conviction in which education is undermined in order to attack democracy and tolerance. We would like to see and share the “Good practice” of our organisations and to bring home some good methods and practical strategies on how to educate for peace.

L’organització preveu tallers, debats i activitats autogestionades, a part d’una visita a Berlín! Si us sentiu atrets i atretes per aquestes qüestions i creieu que com a monis d’Esplac podeu fer una bona aportació al seminari, no us ho penseu més i inscriviu-vos!

Ja podeu inscriure’us AQUÍ. Hem apliat el termini d’inscripció fins al 12 de juny!

SUMMER SCHOOL 2015

Dates: 23/08/15 – 30/08/15
Lloc:  Werftpfuhl, a 30 km de Berlin.
Places: 6 participants

Quota d’inscripció: 45 euros

Cost desplaçaments: subvenció de fins a 170 euros per participants.

Clica aquí per llegir els Criteris de Selecció.