Des de l’Espai de Coordinació Internacional d’Esplac hem establert contactes amb l’organització Levante Popular da Juventude del Brasil i volem iniciar un projecte que connecti joves d’ambdós països. 

Levante Popular da Juventude és un moviment popular juvenil que vol enfortir i formar la població jove en l’antiimperialisme, l’antiracisme i l’articulació internacionalista dels pobles. Des de les seves accions combaten l’extrema dreta i les desigualtats socials. Aquest moviment va néixer el 2007 en els entorns rurals del país i que més tard el 2012 es va articular a nivell nacional, apropant també l’ambient urbà. A més, tenen tres fronts d’actuació diferents: l’estudiantil (en universitats); el territorial (en perifèria i barris pobres – favelas) i en el món agrari.

S’organitzen a partir de cèl·lules locals d’unes 10 o 15 persones, majoritàriament joves, i tiren endavant projectes de solidaritat o autogestió. 

Aixó doncs, la proposta inicial és crear un grup o equip de monitores motivades en articular un projecte d’intercanvi (a nivell telemàtic) amb joves de l’entitat brasilera. En la primera reunió es traçarien els objectiu, quines accions es volen dur a terme (formacions, debats, aprofundir en les realitats socials de les joves de cada país, etc.) i el calendari de forma autogestionada.

Si us interessa i us animeu a participar, envieu un correu a internacional@esplac.cat! En aquest expliqueu una mica qui sou (esplai, si heu participat d’algun projecte internacional, motivacions, etc.) i us avisarem dels propers passos.

Teniu temps per enviar el vostre correu fins al 23 de novembre!