El projecte Servei de Voluntariat Europeu (SVE) d’Esplac ofereix a dos monis la possibilitat de marxar un any a Alemanya o Finlàndia i, a dos esplais, d’acollir a voluntaris d’aquests mateixos països.

Després d’uns anys d’experiència acollint monis del SVE estrangers i enviant monis d’Esplac a organitzacions d’altres països l’any passat Esplais Catalans ens vam proposar per coordinar els nostres propis SVE i recuperar aquest projecte que tanta demanda té des dels esplais i des dels seus i les seves monis. Així, dues monis d’Esplac han estat vivint a Àustria i Portugal fent voluntariat des del setembre. A Esplac hem acollit, amb l’esplai Torxa a un noi de Portugal que ha estat participant de l’esplai, ajudant a la Secretaria Tècnica i a l’Esplaiada. Podeu llegir les seves aventures al blog del projecte Creuant Mirades del SomEsplai.

Després d’aquesta experiència tant positiva, vam decidir tornar a demanar finançament per a repetir el projecte, aquesta vegada amb països i organitzacions diferents. És la continuació del projecte “Creuant Mirades” de l’any passat, i tot i que encara estem pendents de saber si rebrem el finançament per a dur-lo a terme, som optimistes que ens aprovaran el projecte i avui obrim el període per inscriure’s de cara a començar les estades de SVE el curs vinent.

El projecte té dues branques, la primera és la col·laboració amb SJD Die Falken (Alemanya) i la segona amb Nuoret Kotkat (Finlàndia). Ambdues branques compten amb una acollida (esplai que acull a un/a voluntari/a de fora) i amb un enviament (moni d’Esplac que marxa).

El termini d’inscripcions finalitzarà el 15 de juliol

Per més informació sobre cada convocatòria, cliqueu en la que més us interessi:

Convocatòria 1. Acollida d’un/a voluntàri/a d’Alemanya. INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
Convocatòria 2. Enviament d’un/a moni a Alemanya. INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
Convocatòria 3. Acollida d’un/a voluntàri/a de Finlàndia. INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
Convocatòria 4. Enviament d’un/a moni a Finlàndia. INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ