T’agradaria repensar i reformular com pot l’educació en el lleure tractar temes com els drets humans i la democràcia? Participa de la formació internacional ‘Critical Youth Work?’.

L’entitat alemanya EJBW, conjuntament amb altres entitats del sector com el Centre  Kurt Löwenstein, ha organitzat un seminari per plantejar de quina manera l’educació en el lleure i el treball amb joves poden abordar problemàtiques com la creixent polarització, l’auge de l’extrema dreta o la vulneració dels drets humans. La idea és analitzar com aquestes qüestions transformen la societat en un espai hostil i excloent, per veure com donar-hi resposta.

Amb aquest objectiu, un conjunt d’organitzacions s’han posat d’acord per dur a terme una formació de 6 dies durada. El seminari acollirà persones implicades en el treball amb joves i en educació en el lleure, per tal de representar i reunir teories i pràctiques pedagògiques diferents, així com coneixements i realitats socials diverses. La voluntat és generar un espai per pensar col·lectivament, traçar horitzons d’acció comuns i desenvolupar una idea d’educació en el lleure crítica. Un espai que impliqui a diverses comunitats d’educadores i educadors  d’Europa tenint en compte: Què significa això per a les pràctiques pedagògiques i de treball amb joves?

Entre d’altres, algunes de les temàtiques que es tractaran són:

  • Desenvolupar i reclamar espais i drets
  • Creuar fronteres, reconciliar tensions?
  • Competències en la transformació? Digitalització, canvi climàtic i social
  • Ser políticament actius/ser cívicament actius
  • Drets humans i democràcia en conflicte
  • La inclusió més enllà dels compromisos verbals

Dates: 12 al 17 de maig 2024

Lloc: Weimar – Alemanya.

Cost: Es reemborsen fins a 275 euros del viatge.

Idioma de treball: Anglès (cal tenir un bon nivell per tal de poder participar activament de les sessions i poder relacionar-se amb les altres participants).

Podeu trobar tota la informació aquí! Pel que fa a la inscripció contacteu amb internacional@esplac.cat o als telèfons 93 302 61 03 – 637 04 42 26. Teniu temps fins al 14 de febrer!