Quatre-cents participants provinents dels esplais Bitxus, Bruixes i Bruixots, El Pas, El timó del Gat, El Garbí, el Guaita’l, La Tribu i el Pampayuga, ens vam trobar el cap de setmana del 20 i 21 de maig a Montgat per a celebrar la Tropicalitza’t, la Trobada General del Sector Maresme.

Just quan tocaven les 10 del matí, a l’Estació de Montgat Nord hi van començar a arribar un munt d’infants i joves de totes les contrades del Maresme. Sí, per fi havia arribat al gran cap de setmana de la Tropicalitza’t! A mesura que els esplais s’anaven inscrivint, anaven rebent les samarretes per cada grup d’edat. Ja us podeu imaginar quina patxoca que feien els esplais maresmencs..!

Com és de costum a les terres maresmenques, vam anar a esmorzar i jugar a la platja. Però de cop va passar una cosa inesperada: van arribar per mar i per terra els “lliures i els tropicals”, dos poblats encuriosits per conèixer els esplais de la preciosa comarca del Maresme.

Després de la sobtada aparició, vam anar al poliesportiu a instal·lar-nos per a la nit. Tothom? No! Els xics van anar a l’Esplai del Timó del Gat per dormir més tranquil·lament.
Després d’instal·lar-nos i dinar totes plegades, va arribar aquell moment on ens vam dividir per grups d’edat, omplint places, parcs i patis d’escoles de Montgat de l’energia de l’esplai. Durant la tarda els infants i joves van fer volar la seva creativitat, es van anar coneixent una mica més i fins i tot es més grans van pensar com podem canviar el món des de l’esplai.

Quan es va anar fent fosc, a sopar, que després d’aquella tarda tan intensa… hi havia molta gana! Ara bé, no penseu que després de sopar vam anar a dormir, va arribar un dels moments més esperats del cap de setmana: els infants i joves van poder gaudir d’una bona festa amb música de tots els temps, i d’un espai fantàstic de cinema, més tranquil, per als que no els venia de gust moure l’esquelet. Després d’aquest feliços moments, vam anar a dormir que ja estàvem ben cansades.

El diumenge ens vam llevar ben d’hora i vam esmorzar ràpidament ja que teníem una missió: trobar la bandera del sector maresme! Algú l’havia amagat pel Parc del Tramvia! Però gràcies a l’enginy dels infants i joves de la comarca vam poder localitzar-la i pintar-hi els logos de tots els esplais!

I això ja s’acostava al final…
A l’hora de dinar vam poder gaudir d’uns magnífics macarrons i gelat que ens va portar un càtering fantàstic. Després, va arribar l’hora dels adéus i els comiats! Però com diu la cançó “no és un adéu per sempre, és un adéu per un instants”. De ben segur que d’aquí a tres anys celebrarem de nou la Tropicalitza’t amb les mateixes ganes!

VISCA EL MARESME LLIURE I TROPICAL!