Amb l’inici de curs, és el moment de les Assemblees Generals Ordinàries dels sectors geogràfics d’Esplac, l’espai de decisió dels esplais a nivell territorial. 

Durant els mesos de setembre i octubre estan tenint lloc les assemblees generals de cada sector geogràfic d’Esplac. L’AGO del sector és l’espai de decisió que se celebra anualment, format per tots els esplais del sector geogràfic, on s’aprova principalment: la Memòria, el Balanç, les línies d’actuació, el Pressupost i les persones que formaran l’Equip General del Sector.

El Sector Ripollès, Osona i Moianès, el 25 i 26 de setembre, faran l’AGO a la casa de colònies Mas Pujolar (Viladrau) com ja és tradició. Es farà també trobada de monitores que durarà el cap de setmana sencer. El matí de dissabte es votarà la memòria, es farà el pressupost i es triaran les activitats del curs i les dates, per la tarda formacions i a la nit cohesió i jocs. Diumenge serà el moment d’un concurs de pastissos i de començar a formar les comissions del curs.

L’AGO del Bages i Berguedà es fa també dins la trobada de monitores del sector, el 25 i 26 de setembre, a l’Escorxador de Sallent. Es fan formacions al matí, a la tarda Reunió de Sector i AGO i es queden a dormir acampant. Al matí també s’acaben de tancar temes que s’hagin decidit el dia anterior. Es preveu que assistiran unes 60-70 persones per votar la memòria, triar les activitats del curs, les dates i fer el pressupost.

El dia 10 d’octubre és el torn del Sector Camp de Tarragona al local de l’esplai La Grapadora (Tarragona). L’Assemblea General del Sector Barcelona és el 18 d’octubre a les 20:00 h, que coincideix amb la Reunió de Sector.

El Vallès Occidental la faran a la reunió de sector d’octubre (dimecres 20 d’octubre). Allà tractaran diversos temes, votaran la documentació genèrica del curs i a la nova candidata a l’Equip General del Sector (EGS).

Pel que fa al Sector Baix Besòs, l’assemblea serà dissabte 2 d’octubre a les 11 h. A més de la votació del Pla de Treball 21-22 i la Memòria 20-21, es votaran les candidatures de dues noves membres de l’EGS. Seguidament, el 3 d’octubre tindrà lloc la del Sector Penedès, Garraf i Anoia a la casa de colònies Artur Martorell de Calafell.

I, per últim, l’AGO del Maresme és el 15 d’octubre, a l’esplai Bitxus (Canet de Mar), i el dia 21 d’octubre, el Sector Baix Llobregat farà l’AGO juntament amb la Reunió de Sector d’octubre. Es votaran també els principals temes (Pla de Treball i Memòria), així com la nova membre de l’EGS que es presenta per aquest curs.

El Vallès Oriental comença el curs amb l’AGO del sector i nova membre de l’EGS!

El Sector Vallès Oriental ha estat el primer sector en celebrar l’Assemblea General Ordinària, el passat dimarts 21 de setembre, a l’Escorxador, a Palau-solità i Plegamans.

En aquesta assemblea hi van participar 10 monis de 5 esplais diferents (el Refugi, Santaka, Guai!, GEPA i el Botó) i es van aprovar la Memòria del curs passat 2020/21 i el Pla de Treball per aquest nou curs 2021/22, que continúa amb l’objectiu de seguir cohesionant el sector i d’augmentar la participació d’infants i monitores en aquest. A més, van aprovar l’entrada d’una nova membre a l’Equip General del Sector… la Mireia, ex-monitora de l’esplai El Botó de Palau-solità i Plegamans! 

I, com encara el curs el sector? De moment faran tot el que es permeti fer. Es començarà, d’aquí poc més de dues setmanes, amb la Cuquivetllada, una activitat formativa i lúdica que aplega totes les monitores i monitors del sector.

A més, com a novetat, es realitzarà una nova activitat; el Domingueo Formatiu, per enfortir la formació de les monitores del sector.

Recordeu que podeu donar un cop d’ull al calendari del web on surten totes les reunions i activitats dels sectors d’Esplac!