Autor: Dani Costa, monitor de l’esplai La Fera i membre de l’Equip General del Sector Vallès

El passat cap de setmana 22 i 23 de febrer es va celebrar el Curs d’Acollida Marta Mata (CAMM) del sector Vallès, a l’esplai Terra de Lleure, a Vilanova del Vallès.

Els esplais participants van ser l’Eixam, Can Parellada i la Fera. Hi van participar un total de 17 joves, i quatre monitors/es, els quals també exercien de formadors/es.

El CAMM tenia l’objectiu d’oferir eines i recursos pràctics per tal d’iniciar als joves en la pràctica educativa com a monitors i monitores. Algunes qüestions com “què aporta l’esplai a un infant? o “què aporta l’esplai a la societat?” van ser discutides a partir de l’opinió de tots i totes.

Ara bé, el plat fort del curs van ser les dinàmiques i els jocs, alguns dinamitzats pels mateixos joves i altres pels formadors, així com les reflexions posteriors de cadascuna d’aquestes eines.

No van faltar dinàmiques per la cohesió del grup, ni per convertir el CAMM en una experiència difícil d’oblidar. Es valora molt positivament l’experiència, i esperem que els joves hagin començat a omplir la seva motxilla de recursos, que de ben segur, començaran a posar en pràctica ben aviat, sinó ho han fet ja.

Visca el CAMM, i visca el Sector Vallès!