El Curs Marta Mata Acollida, un cap de setmana de formació, d’intercanvi d’experiències, de relleu i de cohesió entre sectors territorials d’Esplais Catalans.

Una de les constants als esplais és el relleu que reben els equips de monitors i monitores, i per afrontar-ho amb condicions és indispensable formar-se. Els cursos Marta Mata Acollida estan pensats per formar a joves i pre-monis en temes com organització interna, ideari, pedagogia… Tot impartit per les mateixes monitores dels esplais participants i amb el suport d’una coordinadora pedagògica de l’Escola Lliure el Sol.

Així doncs, els dies 17 i 18 de juny ben bé una quarantena de joves dels esplais El Creixent, les 100Teies, Vic-Remei, Merlot, GEPS i Trapella van passar un magnífic cap de setmana a la casa Mas Saiol, a Moià, compartint experiències, aprenentatges i fent noves amistats que de segur es retrobaran més endavant.

La jornada formativa va consistir en quatre formacions repartides entre els dos dies. La primera sessió va tractar sobre l’ideari i l’educació en valors, tenint en compte les diferents realitats i contextos. La segona sessió va abordar temes com la pedagogia i l’organització dels esplais. La tercera sessió va tractar sobre el joc, com eina didàctica. I per concloure el curs, l’última sessió temàtica va ser sobre inclusió i diversitat.

Ha estat una experiència única per aprendre i acostar a joves i pre-monis al monitoratge. A més a més, ha estat un espai de cohesió i intercanvi entre joves i monis dels diferents sectors!